Deel dit artikel
-

‘Modellenfabriek’ Lalaland vangt 2,1 miljoen investering

De Amsterdamse fashion-tech start-up Lalaland heeft 2,1 miljoen euro opgehaald in een nieuwe pre-serie A-financieringsronde onder leiding van Orange Wings, Unknown Group en angel-investeerders.

Het bedrijf van Ugnius Rimša en Michael Musandu ontwikkelde software die echte lijkende fotomodellen genereert voor modemerken en retailers. Kunstmatige intelligentie ‘boetseert’ echt lijkende mensen, klanten kleden hen als ware het paspoppen in hun digitale etalages.

De gegenereerde modellen worden aangepast aan klantprofielen en specifieke lichaamstypes, waardoor hyperpersonalisatie mogelijk wordt. Dit stimuleert verkopen, verlaagt retourpercentages en kosten, verhoogt conversie, vermindert verspilling en draagt bij aan een meer inclusieve winkel- en merkervaring.

Fysieke fotoshoots worden tot op zekere hoogte overbodig. “Ons product richt zich op de problemen van consumenten die zich ondervertegenwoordigd voelen op het gebied van etniciteit, genderidentiteit en lichaamsrepresentatie”, zegt oprichter en CEO Michael Musandu. “Daarom willen we werken met mensen die zich herkennen in deze vraagstukken, om zo in co-creatie een positieve verandering te maken”.

Lalaland is opgericht door Michael Musandu en Ugnius Rimša in 2019.

Onder de particuliere investeerders bevinden zich onder meer de general manager van Nike Bart de Wilde, Googles Amhard Ford en Thorsten Koch en Christina Caljé van Autheos. Lalaland gaat het bedrag inzetten voor verdere commerciële expansie en het aantrekken van divers talent.

Ugnius Rimša (foto, links) vertelt aan Emerce: “We gebruiken generative AI voor tweedimensionale statische afbeeldingen in verschillende posses. We zijn constant aan het leren van nieuw wetenschappelijk onderzoek dat verschijnt. Bijvoorbeeld ook om fabrics”, stoffen “te kunnen generen.” Hij acht het niet onmogelijk dat in de nabije toekomst beweging wordt toegevoegd aan de modellen. De Unreal-engine is een goede kandidaat voor de onderliggende technologie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond