Deel dit artikel
-

Nederlands Odyssey vangt vier miljoen voor uitbouw metaverse

Het Nederlandse bedrijf Odyssey, dat een zogenaamde stack ontwikkelt voor metaverses oftewel virtuele omgevingen, heeft vier miljoen euro venture capital opgehaald bij fondsen en particuliere investeerders.

Met het nieuwe groeigeld wil de onderneming de ontwikkeling van zijn software versnellen. Daarmee haakt het in op de golf van aandacht die rondom deze vorm van virtuele werelden ontstaat.

Odyssey van oprichter Rutger van Zuidam is bedacht in 2016 als een omgeving waarin groepen met diverse achtergronden makkelijk met elkaar en tussen groepen kunnen samenwerken. Het wordt onder meer gebruikt bij klanten als Vattenfall, KLM Cargo, SAP, VMware, UMC Groningen en verscheidene ministeries.

Vorig jaar was het de plaats waar de jaarlijkse internationale Odyssey Hackathon werd gehouden, omdat het voor de internationale deelnemers niet mogelijk was om dit keer weer in Groningen samen te komen. De software bood een 3D wereld in de browser waar gebruikers doorheen konden vliegen.

Tot de investeerders in deze financieringsronde behoren onder meer: de blockchainfondsen Scytale Ventures, Maven 11 Capital en BR Capital en techondernemers als Trent McConaghy, Ben Woldring en Ewald Hesse.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond