Deel dit artikel
-

Nieuwe investeerders dansen om Klarna, Mollie

De digitale betaalbedrijven Klarna en Mollie staan naar verluidt op het punt om honderden miljoenen euro’s nieuwe venture capital aan te trekken.

Oprichter Adriaan Mol (foto) bevestigt aan het FD dat er veel interesse is van investeerders, maar gaat niet zover als de bronnen van de krant. Die zeggen dat er wordt gewerkt aan een nieuwe ronde voor honderden miljoenen euro’s. De waardering van het Amsterdamse bedrijf zou rond de vier à vijf miljard euro liggen.

Het nieuwe geld voor Mollie zou worden gebruikt om een aantal zittende aandeelhouders uit te kopen.

In het noorden van Europa, bij Klarna in Zweden, zou SoftBank als nieuw aandeelhouder willen instappen. De onderneming zou een kapitaalinjectie kunnen krijgen van rond de vijfhonderd miljoen dollar tegen een waardering van veertig miljard dollar.

Fintechbedrijven staan momenteel sterk in de belangstelling bij investeerders. Het gaat met name om bedrijven die de fase van scale-up ongeveer voorbij zijn. Ze hebben laten zien welke rol ze kunnen innemen in de wereldwijd digitaliserende samenlevingen en welk nut consumenten, burgers, bedrijven en andere instanties kunnen verwachten.

Stripe haalde eerder dit jaar zeshonderd miljoen euro groeigeld op.

Klarna zou overwegen om in 2021 in 2022 naar de beurs te gaan. Het publiceert al jaren zijn financiële resultaten https://www.klarna.com/international/about-us/corporate-governance/investor-relations/ .

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond