Deel dit artikel
-

Nieuwe topman voor Nokia na boedelscheiding

Rajeev Suri gaat het Finse bedrijf Nokia leiden na de verkoop van de mobiele divisie aan Microsoft. Nokia zal zich nu nog alleen profileren als fabrikant van apparatuur voor draadloze netwerken. Microsoft gaat de naam Nokia geheel schrappen.

De benoeming van de 46-jarige Suri, eerder bestuurder van Nokia Solutions and Networks (NSN), komt een dag nadat Stephen Elop aan de slag is gegaan als CEO van de mobiele divisie van Microsoft en van de totale apparatentak van Microsoft. De mobiele divisie gaat nu officieel Microsoft Mobile heten en de naam Nokia verdwijnt.

Microsoft mag de naam Lumia, die Nokia tot nu toe voor zijn smartphones gebruikte, wel blijven voeren, maar Elop laat doorschemeren dat er ook een andere naam kan worden gekozen, en dat zal niet Microsoft Mobile zijn. ‘Marketing en productdivisies leggen de basis voor een consistent merk.’

Ondanks de boedelscheiding blijft een groot deel van Microsoft Mobile in Helsinki zitten. Microsoft gaat daar ook een datacenter bouwen.

Nokia heeft dertig jaar smartphones gemaakt en zal zich nu naast netwerken ook op digitale kaarten gaan richten. De netwerkactiviteiten vormen negentig procent van de omzet. Vanochtend meldde het Finse bedrijf over het eerste kwartaal van 2014 (zonder de mobiele divisie) een nettowinst van 108 miljoen euro, tegen 98 miljoen euro verlies een jaar geleden. De omzet ging vijftien procent omlaag naar 2,78 miljard euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond