Deel dit artikel
-

PostNL ziet groeivertraging bij Pakketten

De volumegroei bij Pakketten bij PostNL was het afgelopen kwartaal een stuk lager dan in afgelopen jaren, namelijk 10 procent. Het postbedrijf spreekt van een ‘vertraging van de marktgroei’.

Ten opzichte van 2018 was de omzet vorig jaar met 2,8 miljard euro iets beter, in het vierde kwartaal – het drukste kwartaal voor PostNL – ging de omzet van 794 miljoen naar 843 miljoen euro.

Het onderliggende resultaat daalde wel, van 100 miljoen in het laatste kwartaal van 2018 naar 79 miljoen in 2019.

Het aantal gebruikers van de PostNL app is flink gestegen. Het aantal consumenten dat digitaal verbonden is met PostNL steeg naar 5,3 miljoen.

PostNL heeft de fusie met Sandd inmiddels afgerond. Het bedrijf is naar eigen zeggen op koers om de voorziene voordelen en synergiën te realiseren.

Deel dit bericht

3 Reacties

Seb

Ik durf de term ‘bullshit’ hier als antwoord op te geven. Er is geen vertraging van de marktgroei, allerminst, er zijn nog nooit zoveel pakketten verstuurd.

De vertraging zit in de belabberde service en bezorging door PostNL en het feit dat webwinkels naar concurrenten zijn gestapt.

Technologisch loopt PostNL hopeloos achter qua innovatie vergeleken met de andere pakketbezorgers. De correctheid en stiptheid plus % verloren stukken ligt aanzienlijk hoger, nog niet te spreken over de service, die er nauwelijks is.

Peter

Seb,

Ben benieuwd welke innovatie jij ziet bij concurrenten dan?

PostNL app, website, retail netwerk, inzet van stadslogistiek, om maar een paar punten te noemen, zie ik allemaal niet terug bij de concurrent.

Jimmy

Postnl kiest voor de kleintjes en wordt daarmee de postbezorger van de pakketten.
Niks mis mee maar daar moeten de aandeelhouders het wel mee doen.

Ups verwerkt 40.000 pakketten per uur in eindhoven momenteel.
Dat is een +- miljoen pakketten op een black friday dag.

Hier gaan ze het spel niet van winnen.

Zorg voor je personeel post.nl en maak er een mooi bedrijf van.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond