Deel dit artikel
-

PSV wil nog niet breken met dubieuze internetsponsor

Voetbalclub PSV breekt nog niet met zijn sponsor Investous, een van de beleggingsbedrijven die samenwerken met dubieuze internet affiliates die met nepadvertenties klanten lokken voor beleggingen. Het programma Opgelicht liet gisteren zien hoe verschillende Nederlanders tonnen zijn kwijtgeraakt.

Het bedrijf dat in 2018 het levenslicht zag handelt in zogenaamde forex-CFD’s en is onderdeel van F1Markets Ltd op Cyprus. Daar heeft het een handelsvergunning van CySEC, de Cypriotische financiële waakhond, waardoor de onderneming legaal kan handelen op de Europese markt.

Bij PSV zijn inmiddels vijf klachten over Investous binnengekomen, dat onder meer via reclameborden in het Philips Stadion naamsbekendheid genereert en kennelijk betrouwbaarheid wil uitstralen. De voetbalclub heeft er bij het bedrijf op aangedrongen om de door beleggers aan de kaak gestelde zaken serieus te behandelen, meldt het Eindhovens Dagblad. Daarop zou Investous hebben verklaard dat zich maar een van de klagers daadwerkelijk bij het bedrijf heeft gemeld.

Investous-directeur Petros Mylonas weet zogenaamd niets van nepadvertenties. Zij kopen slechts namen en telefoonnummers aan. PSV neemt overigens geen genoegen met dat antwoord.

Nederlandse gedupeerden hebben een advocatenkantoor in de arm genomen. Zij hebben met elkaar ruim 1 miljoen euro verloren. Advocaat Marius Hupkes is inmiddels rechtszaken gestart bij de rechtbanken Midden-Nederland (Utrecht), Noord-Holland (Alkmaar) en Rotterdam. Centraal in deze zaken staan ‘oneerlijke handelspraktijken’ zoals onduidelijkheid over de kosten, abnormaal vaak bellen en misleiding bij de werving zoals de bitcoin-advertenties met bekende Nederlanders die zelf van niets weten.

In Opgelicht kwam ook het Utrechtse bedrijf VIP-Response in beeld, waarvan directeur Ian Trip nog altijd volhoudt dat hij voor bitcoincampagnes geen nepadvertenties gericht op Nederland heeft ingezet. Een van hun opdrachtgevers is Bitcoin Evolution. In de broncode van de website ontdekte Brandpunt+ een digitale vingerafdruk die ook is te vinden bij Bitcoin Revolution, een Nederlandstalige website waardoor Nederlanders naar onder meer Investous gelinkt worden. En deze vingerafdruk staat óók op de misleidende advertentie met Jort Kelder.

Onder het kantoor van Investous (bron Radar), foto boven PSV

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond