Deel dit artikel
-

‘Samsung Pay nog dit jaar in Nederland’

Samsung Pay wordt nog voor het einde van het jaar in Nederland geïntroduceerd. Dat zou het bedrijf volgens Telecompaper hebben laten weten bij de presentatie vorige week van de nieuwe Galaxy Note 7.

Een exacte datum is nog niet gecommuniceerd en ook is nog niet bekend welke banken mee gaan doen. ING en Rabobank hebben al hun eigen (contactloze) oplossingen voor Android smartphones. Samsung Nederland kan de Nederlandse lancering nog niet bevestigen.

Samsung Pay werkt momenteel alleen in een beperkt aantal landen, waaronder Puerto Rico, Brazilië, de VS en Zuid-Korea. Begin dit jaar liet Samsung doorschemeren dat het in zeven Europese landen wilde lanceren. Op dit moment is alleen Spanje aangekondigd. Nederland ligt echter voor de hand nu hier al veel NFC terminals in supermarkten zijn. Alleen Galaxy Note 5 en hoger en Galaxy S6 en hoger werken overigens met Samsung Pay.

Tenzij Apple en Google haast maken met hun mobiele betaalsystemen, zou Samsung Pay wel eens het eerste betaalsysteem in Nederland kunnen worden van een smartphonefabrikant.

Begin 2017 wil Samsung zijn betaaldienst in Zuid Afrika lanceren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond