Deel dit artikel
-

Thuiswinkel.org tegen algeheel verbod op uitverkoop

Thuiswinkel.org is tegen een algeheel verbod op uitverkopen tot 1 juli 2020 waar het kabinet op aanstuurt. Volgens de belangenvereniging moeten webwinkeliers zelf de keuze hebben om wel of geen uitverkoop te houden.

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil de uitverkoop door de detailhandel, ook bij online aanbieders, tijdelijk verbieden. Een uitverkoopverbod, zoals Nederland die in de jaren tachtig nog kende, moet kleine ondernemers beschermen tegen grote bedrijven tijdens de coronacrisis.

Een paar weken geleden riep Thuiswinkel.org webwinkels zelf nog op om geen uitverkoop te houden, met als doel om de druk op de logistieke sector te verlichten en ervoor te zorgen dat vervoerders online bestellingen konden blijven bezorgen.

Volgens eigen onderzoek heeft zeventig procent van de leden van Thuiswinkel.org zich aan deze oproep gehouden. Daarom is het niet nodig dat er van bovenaf een verbod op uitverkoop wordt opgelegd.

‘Webwinkels en vervoerders vervullen een cruciale rol in het leefbaar houden van deze situatie. Dat willen we graag zo houden. Gezien de drukte in de hele keten, bij webwinkels, distributiecentra en vervoerders, achten wij het onverstandig om nu producten in de uitverkoop te zetten,’ herhaalt Wijnand Jongen, directeur bij Thuiswinkel.org, nog maar eens.

Producten nu al en voor 1 juni in de uitverkoop plaatsten heeft het effect dat dit leidt tot extra druk op de distributie- en logistieke keten die men nu juist voor zoveel mogelijk essentiële producten open moet houden.

Ruim 50 procent van de leden van Thuiswinkel.org kampt vanwege de uitbraak van het coronavirus met fulfilment- en leveringsproblemen en 28 procent geeft aan dat deze in de komende periode nog weleens kunnen komen, zo blijkt uit een onderzoek dat de belangenvereniging vorige week onder haar leden heeft uitgevoerd.

Waar sommige webwinkeliers te maken hebben met een forse groei in bestellingen, kampen andere met een vraag die grotendeels is weggevallen.

Al twintig procent heeft inmiddels gebruikgemaakt van de door de overheid beschikbaar gestelde NOW-regeling. Met deze financiële steun kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. Daarnaast geeft bijna 7 procent aan dat zij al mensen hebben moeten ontslaan of contracten niet hebben verlengd vanwege de teruglopende omzet.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

2 Reacties

Hoopvol

Nederlandse betutteling ten top,. Geweldig zo’n kabinet. Daarmee redden we deze oorlog wel 🙁 .
Mogen ondernemers ook nog zelf weten wat ze doen?!!
En… mag ik als consument ook nog gewoon dingen blijven kopen die niet met essentiële behoeften te maken hebben, maar waar je nu tijd voor hebt? Zoals klussen?!!!

Remco

Thuiswinkel.org is alleen maar een orgaan was geld kost voor winkeliers. Het was bedoelt dat je als consument veilig een aankoop kon doen. Maar fraudeurs plakken dat logo gewoon op hun shop.
Dikke onzin dus!!!

Nu weer dit! In een ander artikel willen ze eerlijke concurrentie door geen uitverkoop te doen en nu hebben ze waarschijnlijk heel veel commentaar gehad van hun leden. Opzeggen die handel en besteed je bedrag graag op een andere manier als winkelier.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond