Deel dit artikel
-

‘Tinder voor influencers en bedrijven’ naar Nederland

De Belgische start-up Connus breidt zijn diensten uit naar de Nederlandse en Franse markt. In mei lanceerden de drie jonge Gentse ondernemers achter Connus een gloednieuwe versie van hun platform om influencer marketing voor bedrijven efficiënter, budgetvriendelijker en authentieker te maken.

​Bedrijven en influencers kunnen zich op het platform registreren en vinken bepaalde parameters aan, zoals doelgroep, sector, sociale-mediakanalen, compensatiemanieren en locatie. Wanneer beide partijen gemeenschappelijke criteria aangeven, worden zij aan elkaar voorgesteld.

Alexandre Goossens, oprichter van Connus, werkte zelf bij een influencer marketingbureau en stelde vast dat deze marketingtechniek nog wel kon worden verbeterd: ‘Influencer marketing blijft aan populariteit winnen door de groei van sociale media. Maar bedrijven kunnen nog hulp gebruiken bij het vinden van de juiste influencer. Het zoeken naar de juiste influencers, kost bovendien ook heel wat tijd.’

Tijdens de pandemie kreeg de start-up een enorme boost: meer dan 850 bedrijven en 1500 influencers sloten zich aan op het platform, goed voor maar liefst 10.000 matches.

Connus mikt tegen het einde van het jaar op een omzet van 250.000 euro.

Begin volgend jaar willen de Gentenaren starten in Nederland en Frankrijk. Het team haalt op dit moment bijkomend kapitaal op in samenwerking met WinWinner.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond