Deel dit artikel
-

Yuri Solinger (Athlete) moet groothandel 80.000 euro betalen

Yuri Solinger, oprichter van de failliete webshop Athlete, moet uit eigen zak bijna 80.000 euro terugbetalen aan groothandel A.C.M. Products. Dat heeft de Rechtbank Noord-Nederland bepaald.

De webwinkel van oud-schaatser Yuri Solinger bood meer dan 100.000 vrijetijdsproducten via haar website in 15 landen, en handelde in 2017 zo’n 700.000 bestellingen af.

Vanwege de geringe marges en het feit dat de grenzen van de omzetgroei waren overschreden, ging het bedrijf in juni 2018 failliet.

Kredietverzekeraars trokken zich reeds in februari 2018 terug met een dekking van 600.000 euro en investeerders wachtten met investeren. Toch ging de webwinkel door met het bestellen van sportartikelen, onder meer bij A.C.M. Products.

Athlete heeft voorgesteld om de openstaande vorderingen om te zetten in een achtergestelde lening die in 12 maandelijkse termijnen vanaf 1 januari 2019 door Athlete zou worden terugbetaald. A.C.M. Products heeft dit voorstel afgewezen en legde beslag op de woning van Solinger.

Solinger is door de rechtbank als bestuurder aansprakelijk gesteld, ook al was het zijn broer die volgens de ondernemer de dagelijkse leiding had.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond