Deel dit artikel
-

Amper groei T-Mobile Nederland

De Nederlandse mobiele dochter van Deutsche Telekom boekt een winst van 181 miljoen euro over 2013 en een omzet van 1,7 miljard euro. Onder dit magere groeicijfer schuilt hoop.

Dat laten de jaarcijfers van Deutsche Telekom over T-Mobile zien.

Ondanks de nulgroei van de Nederlandse tak wordt er niet ontevreden op het jaar teruggekeken. De telefonietarieven gingen afgelopen jaar omlaag en het aantal abonees daalde met 5,9 procent tot 4,4 miljoen, maar ondanks dat steeg de omzet met een flintertje.

De daling van de inkomsten uit telefonie wordt gecompenseerd door een omzetstijging van mobiel internet. De operator kan daar hoop voor de toekomst uit putten. De mobiele wereld zal zich vermoedelijk net zo ontwikkelen als die van de vaste telefoniewereld waarbij spraak ongeveer flatfee wordt en consumenten anders betalen voor het soort internetpakket dat ze wensen.

T-Mobile Nederland is bezig zijn 4G-netwerk uit te rollen.

In de loop van dit jaar brengt de operator hier een aantal Androidtoestellen op de markt waar Twitter op staat voorgeïnstalleerd. Dit volgt uit een internationale samenwerking tussen de twee partijen.

Cijfers van Deutsche Telekom internationaal:

T-Mobile in Europa (excl. Duitsland):

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond