Deel dit artikel
-

EU en Zuid-Korea ontwikkelen samen 5G-telefonie

Europa gaat samen met Zuid-Korea de volgende generatie mobiele netwerken (5G) ontwikkelen. Dat maakte de Europese Commissie vandaag bij monde van eurocommissaris Neelie Kroes bekend.

Doel van de samenwerking is om ook hetzelfde spectrum en andere technieken te delen. Ook wordt gezamenlijk gewerkt aan cloud en ontwikkelingen op het gebied van het internet der dingen.

Aan de kant van Europa zijn Alcatel-Lucent, Atos, Deutsche Telekom, Ericsson, Nokia, Orange, Telecom Italia, Telenor en Telefonica bij het onderzoek betrokken.

Eerder had de commissie al aangekondigd dat het zevenhonderd miljoen euro wil uittrekken voor 5G. Daarmee moet Europa zijn achterstand op het gebied van mobiele telefonie weer enigszins inlopen. De ontwikkeling van mobieltjes trekt steeds meer weg naar de Verenigde Staten nu Nokia deze toestellen niet langer zelf maakt. Ericsson verkocht al eerder zijn belang in de joint venture met Sony.

Deel dit bericht

1 Reactie

MCS

Interessante ontwikkeling. Als Technology partner van high-end mobiele spraak- en datacommunicatie oplossingen voor Telecom en M2M volgen wij deze zaken op de voet om ook hierin, zodra mogelijk, een innovatieve rol te spelen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond