Deel dit artikel
-

Europese consument koopt vaker over de grens

Vorig jaar hebben 253 miljoen Europese consumenten voor 189 miljard euro online bestellingen gedaan, 9 miljard meer dan een jaar geleden. Dat heeft PostNord berekend in een studie naar koopvoorkeuren van Europeanen. Meest opvallend: meer Europeanen bestellen over de grens.

Zeker 176 miljoen consumenten hebben bij retailers in andere landen besteld, 17 miljoen meer dan een jaar eerder. Vooral in Polen blijkt dat populair. Consumenten bestellen vooral in Engeland en Duitsland.

Consumenten willen vooral zoveel mogelijk opties hebben bij de bezorging, zegt PostNord. Het aanbieden van pakketjes bij ophaalpunten is in heel Europa niet erg populair, men wil het liever aan de deur bezorgd krijgen.

Nederlanders verwachten vooral een snelle bezorging, een bezorging van meer dan twee dagen wordt niet geaccepteerd. In andere landen neemt men genoegen met drie tot vijf dagen.

Consumenten in Spanje en Italië betalen graag met PayPal. In de meeste landen wordt met bank- of kredietkaart besteld. In Polen en Spanje betalen consumenten graag contant aan de deur.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond