Deel dit artikel
-

Google ontwikkelt eigen smartphone (geen Nexus)

Google zou voor het einde van het jaar een zelfontwikkelde smartphone op de markt brengen. Het toestel zou nog meer dan de Nexus-lijn zijn ontworpen en gebouwd volgens Google specifieke eisen aan software en hardware.

Dat schrijft althans de Engelse krant The Telegraph op gezag van een belangrijke bron.

Het is niet voor het eerst dat dit gericht zich aandient. De bewijzen voor de claim zijn vooralsnog flinterdun. Het zou wel kunnen verklaren waarom de upgrades van de komende Nexus-toestellen hooguit marginaal lijken en geen enorm grote stappen vooruit.

Nexus-toestellen worden gemaakt door grote fabrikanten als LG, HTC en Huawei. Google levert hierbij de ontwerpeisen. De fabrikant vult die in. Ook dit najaar komen weer nieuwe modellen uit.

In de vermeend nieuwe setting heeft Google echter meer grip op design, productie en software. Vergelijkbaar met Apples benadering van de iPhone. In Googles geval zou het niet verrassend zijn als het nieuwe toestel bijvoorbeeld modulair zou zijn. De gebruiker zou naar believen onderdelen eraf kunnen halen en nieuwe erop kunnen klikken. Bijvoorbeeld een extra grote batterij, betere camera, meer geheugen of speciale sensoren om lucht, licht, druk of andere omstandigheden te meten.

Volgens The Telegraph zou het nieuwe toestel, of toestellen, tegen het einde van 2016 op de markt komen. Google zou nu gesprekken voeren met mobiele aanbieders voor de commerciële distributie.

Foto: Maurizio Pesce (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond