Deel dit artikel
-

Keadyn neemt belang in Amsterdams ABOSS

Venture capitalist Keadyn neemt een belang in ABOSS, een online backofficesysteem voor de entertainmentindustrie. Het Amsterdamse bedrijf haalt in deze ronde twee ton op.

Het groeigeld wordt gebruikt om de software door te ontwikkelen en te groeien op de buitenlandse markt.

ABOSS staat voor Artist Backoffice System en biedt professionals uit de entertainmentindustrie de mogelijkheid om onder andere financiën, logistiek en productie centraal en online te beheren. Artiesten als Armin van Buuren en Oliver Heldens en boekingskantoren zoals David Lewis Productions, Hekwerk, 010 Bookings werken met de Nederlandse noviteit.

In een eerdere financieringsronde investeerden Tom Holkenborg (Junkie XL) en de voormalig commercial director van ID&T Fatih Kahyaoglu al in het product. ABOSS heeft klanten in Nederland, Duitsland, Engeland, Amerika, Australië en China.

Het systeem wil de samenwerking tussen artiesten, managers en boekers verbeteren door de rompslop er uit te programmeren. Daartoe biedt het bijvoorbeeld een centraal overzicht van zaken als agenda, showdeals, contracten, facturen, contactbeheer en logistieke planningen van vervoer en verblijf.

Foto: Patrick Savalle (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond