Deel dit artikel
-

KPN begint verkoop 4G-abonnementen

KPN begint vandaag de verkoop van supersnelle mobiel internetabonnementen. In Amsterdam en omgeving kunnen nieuwe abonnees snelheden tot 50 Mbps op hun telefoon en tablet halen. Eind volgend jaar is het in heel Nederland beschikbaar.

Met abri’s in de betreffende regio’s begint KPN vandaag een reclamecampagne om daar te melden dat zijn nieuwe 4G-netwerk live is. Vanaf 25 euro per maand kan de snelheidshongerige mobiele internetter met snelheden surfen, streamen, down- en uploaden tegen tot nu toe onmogelijke snelheden.

Het telecombedrijf investeert één miljard euro om komende anderhalf jaar elfduizend antennes op vierduizend locaties op te waarderen. Alle daar aanwezige apparatuur, dus ook de 2G- en 3G-hardware, wordt opgewaardeerd. De upgrade en grootschalige onderhoudsbeurt moet op de lange termijn tot kostenbesparingen leiden.

KPN hanteert voor de uitrol het volgende schema:

Tijdens de introductiebijeenkomst van het 4G-net vorige maand demonstreerde een KPN-medewerker het verschil tussen wat een gebruiker kan op het 3G- versus het 4G-netwerk:

T-Mobile, Tele2 en Vodafone zijn de andere drie bedrijven die licenties verwierven om een 4G-net op te tuigen. Ook zij plannen hun installatiewerkzaamheden eind volgend jaar af te ronden. Dan heeft heel Nederland beschikking over snel mobiel internet.

KPN verkoopt 4G vooralsnog enkel via zijn merken KPN en Hi. Het is nog niet duidelijk wanneer Telfort- en MVNO-klanten aan de beurt zijn.

Foto: LG (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Bas van der Veeken

Erg mooie resultaten. Zal er alleen niet meer voor gaan betalen. 🙂

Arne

Ik neem aan dat je dan voor dat geld geen datalimietje hebt? ben bang dat ze 4g als cashcow gaan gebruiken.

Dennis

Hier vind je alles over 4G in Nederland. http://www.belkostenwijzer.nl/4G-in-Nederland/ ik heb er wel wat aan gehad aan deze informatie.

Gijs Vroom

@Dennis
Natuurlijk heb je er al wat aan gehad, de site is van jou!
Hoe loopt het? Veel bezoek?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond