Deel dit artikel
-

‘Microsoft investeert in Uber’

Microsoft zou een van de investeerders zijn van een nieuwe investeringsronde voor taxibedrijf Uber van 1 miljard dollar. Dat melden Bloomberg en The Wall Street Journal onafhankelijk van elkaar.

De totale waarde van het bedrijf komt daarmee op een indrukwekkende 50 miljard dollar. In totaal heeft Uber nu al vijf miljard dollar aan financiering opgehaald.

De investering van Microsoft lijkt, na de massaontslagen van de afgelopen weken, en het feit dat CEO Satya Nadella zijn focus wil verleggen naar zakelijke IT-toepassingen, op het eerste gezicht niet erg waarschijnlijk. Daar staat tegenover dat beide bedrijven elkaar goed kennen, aangezien Microsoft recentelijk de kaartenafdeling van dochter Bing (met honderd werknemers) aan Uber heeft verkocht en Uber geïntegreerd is in spraakhulpje Cortana. Microsoft wil geen commentaar geven.

De enorme geldhonger van Uber is de verklaren doordat het bedrijf in steeds meer landen actief wordt. Vrijdag werd bekend dat het 1 miljard dollar (914 miljoen euro) investeert in verdere groei in India, de belangrijkste markt voor het vervoersbedrijf na de VS. Uber wil groeien naar 1 miljoen ritten per dag in de komende maanden. Net als in China heeft Uber in India een concurrent: Ola is al actief in 100 steden in India en verzorgt daar twee keer zoveel ritten als Uber.

Tegelijk neemt het verzet tegen Uber toe. Een alliantie van Londense taxichauffeurs wil dat de EU een onderzoek start naar het bedrijf vanwege belastingontwijking via een Nederlandse BV. In Mexico heeft een boze menigte dinsdag enkele Uber-taxi’s aangevallen. Die ging de wagens te lijf met knuppels, stenen, eieren en bloem.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond