Deel dit artikel
-

Mobiele kassa raakt in trek

Het aantal MKB-ondernemers dat mPOS, oftewel een mobiele kassa, gebruikt is in het laatste kwartaal van 2013 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek naar de acceptatie van nieuwe betaaloplossingen door Visa Europa.

Een kleine mPOS-kaartlezer is een rendabele manier om een smartphone of tablet te gebruiken als beveiligde betaalterminal. Het systeem wordt gekoppeld aan een smartphone of tablet zodat eenvoudig kaartbetalingen kunnen worden geaccepteerd op bijvoorbeeld markten, festivals of bij leveringen aan huis.

Uit het onderzoek, onder tweeduizend kleine ondernemers in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië en Polen, blijkt dat de houding ten opzichte van kaartbetalingen verandert. Ondernemers die in eerste instantie terughoudend reageerden op het gebruik van mPOS, waren er vaak van overtuigd dat hun bedrijf te klein is en dat deze oplossing voor kaartbetalingen te duur en complex is.

Meer dan 25 procent van de ondervraagde kleine ondernemers geeft aan in de komende zes maanden een mPOS te willen gaan gebruiken. Veiligheid werd gezien als het belangrijkste kenmerk, gevolgd door naleving van de voorschriften binnen de bedrijfstak en de mogelijkheid om alle belangrijke kaarten te kunnen accepteren

Momenteel zijn er 25 mobiele betaaloplossingen beschikbaar binnen Europa. Diverse grote banken zijn pilots voor mPOS gestart met dertig implementatieprojecten om in het najaar een nieuw en veilig betaalprogramma voor kaartbetalingen te introduceren. De meest recente is Barclaycard in het Verenigd Koninkrijk.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond