Deel dit artikel
-

MWC: Europese iPhonekassa iZettle internationaliseert

IZettle breidt zijn diensten vanuit Zweden uit naar Noorwegen, Finland en Denemarken. Andere landen volgen later dit jaar.

Winkeliers, ambulante ondernemers en standhouders hebben binnenkort genoeg aan hun iPhone om geld te innen van klanten. Het Zweedse iZettle is zijn internationale uitrol begonnen.

In thuisland Zweden maken ondertussen twintigduizend ondernemers gebruik van het kastje dat inplugt op de iPhone. Hun klanten hoeven enkel een bankkaart of creditcard door een gleuf te schuiven om te betalen. IZettel handelt de mobiele transactie verder af via een beveiligd systeem.

Vandaag op het Mobile World Congress in Barcelona maakt het bedrijf bekend dat het vijfduizend apparaatjes gaat distribueren in de drie Scandinavische buurlanden. Het betreft een proefperiode die men gebruikt om de logistiek en andere operationele zaken te testen. Daarna gaan de deuren wijder open.

Later dit jaar volgen in ieder geval Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Een systeem als iZettle is in Amerika al iets langer op de markt onder de naam Square. Dat is opgericht door een van de oprichters van Twitter.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond