Deel dit artikel
-

Nederlandse starter toont ‘nieuwe iPad-uitgeven’ in New York

Vandaag toont het Utrechtse bedrijf Prss zich in New York aan de mediawereld. Het bedrijf ontwikkelde techniek om in de browser eenvoudig, maar mooi, tijdschriften te maken voor de iPad. Het systeem is al aan Apple gepresenteerd.

Eigenlijk is Prss niet helemaal nieuw, omdat het zijn wortels heeft bij het iPad-reisblad TRVL. Dat is een onafhankelijke uitgave die een miljoen keer is geïnstalleerd. De makers ontwikkelden een systeem om hun eigen blad heel eenvoudig te kunnen produceren. Dat systeem is verder verfijnd en wordt nu voor iedereen op de markt gebracht.

Het team van TRVL/Prss is twintig man groot. De techneuten bouwen constant aan middelen om hun eigen cloudgebaseerd uitgeefsysteem te verfijnen. Prss laat vandaag in New York zien dat particuliere en professionele uitgevers enkel hun tekst en beeld in de editor hoeven te slepen om een goed ogend digitaal tijdschrift te kunnen aanbieden. Dat kan door gebruikers als app worden geïnstalleerd. Nu enkel voor de iPad, later vermoedelijk ook voor Android.

Tot dertig man kan tegelijk aan een titel samenwerking in de online editor van Prss.

Consumenten kunnen de bladen gratis downloaden. De uitgevers betalen vijf cent per download. Bedrijven de SDK van Prss willen gebruiken om het systeem zelf te gebruiken voor hun klanten betalen 2400 euro per jaar.

Medeoprichter Michel Elings schetst in dit interview op Fast Moving Targets hoe TRVL tot stand kwam en hoe Prss uiteindelijk vorm kreeg. Ook laat hij tussen neus en lippen door vallen dat hij zijn vinding aan Apple heeft gepresenteerd. ‘De software die Apple vergat te ontwerpen’.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond