Deel dit artikel
-

Printr start Kickstartercampagne

Het bedrijf Printr, vorig jaar opgericht door studenten van de Universiteit Twente en Saxion, is een Kickstartercampagne gestart. Men wil 3D-printen voor iedereen toegankelijk te maken.

Consumenten kunnen via Kickstarter een door het bedrijf ontwikkeld kastje kopen (The Element), dat ze aan hun 3D-printer kunnen koppelen en alle relevante software bevat om eenvoudig 3D-printen mogelijk te maken. Momenteel is 3D-printen voor velen te gecompliceerd; je hebt minstens vier geavanceerde computerprogramma’s nodig om van idee tot 3D-print te komen.

Daarnaast ontwikkelt het bedrijf ook een variant die 3D-printerfabrikanten in hun printers kunnen integreren. Het bedrijf heeft hiervoor al deals gesloten met zes verschillende fabrikanten over de hele wereld.

Printr is opgericht door studenten Creative Technology van de Universiteit Twente en een student Concept & Product development van Saxion. Inmiddels telt het al zestien werknemers en de verwachting is dat dit aantal nog dit jaar zal stijgen tot 25.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond