Deel dit artikel
-

Service2Media krijgt lening van 1 miljoen euro

De Enschedese onderneming Service2Media ontvangt een aanzienlijke lening uit het Innovatiefonds Overijssel. van 1 miljoen euro. Het bedrijf, dat ontwikkel- en beheeroplossingen levert voor apps op mobiele apparaten, wil zijn positie verder uitbouwen en extra werkgelegenheid creëren.

Voor de ondersteuning van lokale innovatieve ‘groeidiamanten’, zoals Service2Media, heeft provincie Overijssel twee jaar geleden een bedrag van 42 miljoen euro vrijgemaakt. Momenteel wordt de definitieve fondsstructuur afgerond, maar vooruitlopend daarop heeft de provincie geld voor innovatieleningen beschikbaar gesteld. In mei 2013 was dat 10 miljoen euro. Een bedrag dat binnen een jaar in de markt werd gezet met leningen aan 13 bedrijven. Sinds juli 2014 is daar 7,5 miljoen euro bij gekomen.

De provincie wil eind 2014 het officiële Innovatiefonds Overijssel hebben opgezet, waarmee er 24,5 miljoen euro beschikbaar komt dat, naast leningen, ook participaties en kleinere kredieten mogelijk maakt.

Deel dit bericht

5 Reacties

Luc

Bodemloze put. Als je eerst meer dan 10 miljoen van VC’s opbrandt, dan is deze 1 miljoen extra puur uitstel van executie. Klopt duidelijk iets niet aan hun business case. Dit werkt alleen als je echt een asset opbouwt. Hun M2Active systeem is inmiddels achterhaald door diverse andere (deels open en gratis) oplossingen. Bottomline zijn ze dus nog steeds een verliesgevende App bouwer. Zonde; want ze hadden wel een interessante klantportfolio in een tijd dat de marges nog hoog waren.

Edward

Sorry hoor, maar ik vind dit ook echt belachelijk. Zoals Luc aangeeft is de achtergrond van bodemloos investeren bij Service2Media al bekend.
Ga dan gewoon failliet. Nu moet belasting betalend Nederland mee betalen aan een platform wat zich zelf nog steeds niet kan bewijzen?! Blijkbaar werkt het niet en/of is er geen vraag naar.

Daarnaast is native mobile development ook steeds sneller en goedkoper aan het worden. En wil je dan toch middleware, zijn er inmiddels 100 alternatieven. Dit gaat dus nergens heen, behalve directie salarissen, mooie feestjes in Barcelona en dure lease wagens.

Het verbaasd me echt hoe sommige mensen gebakken lucht uit de grond kunnen stampen. Wat een subsidie parasiet ellende!

Carlo

Helaas ben ik het ook met het commentaar eens. Ik denk dat de echt innovatieve bedrijven er niet aan toe komen zulke potjes te vinden of hun model zo te presenteren zodat het voldoet aan de checkboxes van een innovatie pot. Zijn te druk met succesvol willen zijn of verdoen hun tijd aan het commentaar geven op een artikel zoals dit. Toch maar een compliment aan S2M. Deze club heeft het “geld ophaal vak” onder de knie en weten mensen die het blijkbaar niet snappen zo gek te krijgen. Iedereen in Twente zat te wachten wanneer ze om zouden vallen. Dus nog even geduld hebben.

Rick

Langs de zijlijn staan en kritiek leveren is ook een bezigheid. Je kan het ook omdraaien, het zijn taaie rakkers die blijkbaar prima mobiele apps leveren. Van dat soort hebben we nog 100 bedrijven nodig om weer een beetje economie te bouwen. Zeuren kan iedereen, doen……te weinig.

Dennis

Ongelooflijk dit. Service2Media is eigenlijk nooit winstgevend geweest. Die 1 miljoen krijgt de provincie nooit terug. Waarom heeft de provincie niet even een paar experts naar de businesscase laten kijken?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond