Deel dit artikel
-

Smartphonemarkt koelt af

Na de tabletmarkt lijkt nu ook de smartphonemarkt minder snel te groeien. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van IDC. Dit jaar groeit de markt nog maar met 10,4 procent, 27.5 procent minder dan een jaar geleden.

De belangrijkste reden is China, goed voor een derde van de leveringen van smartphones, maar inmiddels net zo verzadigd als de Verenigde Staten. Dat betekent dat minder mensen hun mobiel zullen vervangen.

De ontwikkelingen zijn slecht nieuws voor fabrikanten van mobiele telefoons, ook al omdat IDC de prijzen en daarmee ook de marges snel ziet zakken. Wel zullen in 2019 nog altijd 1,9 miljard exemplaren worden geleverd.

Ook verandert er de komende jaren nagenoeg niets qua marktaandelen. Android behoudt zijn 81 procent marktaandeel, de rest komt voor rekening van Apple, al verwacht IDC dat de verkopen van Windows Mobile iets aan zullen trekken. IDC houdt rekening met een groei van Windows Mobile (of Windows Phone) van 13 procent. iOS groeit nog maar met 3,3 procent, Android met 5 procent.

De zogenoemde phablets (schermen van 5,5 tot 7 inch) blijven populair. De markt voor smartphones met grotere formaten zullen dit jaar alleen al met 84 procent groeien. In 2019 zal 71 procent van de smartphones over een groter scherm beschikken.

Deel dit bericht

3 Reacties

Robodoos

De Phablets blijven populair? Toch vreemd dat Samsung dan de Note 5 niet uit gaat brengen in Europa. De S6 kan je geen vervanger noemen van de Note 2 , 3, 4, 3n 5. Regelmatige vast lopers en andere storingen. En vooral veeeeeel te duur.
Maar goed momenteel tijd voor andere aspelers op de markt. Zoals OPPO welke al hele mooie en betaalbare versies op de markt heeft gebracht.

Ik wacht nu op de OPPo FIND 9 , als ik de specificaties mag geloven wordt dit een klapper op de Phablets markt. en als ook de prijs meevalt en hij voor Europa geschikt is wordt dit toch echt mijn volgende aanschaf.

Rene

Toevallig gelezen dat de Note 5 wel naar Europa (en dus NL) zal komen, maar dan met een iets minder snelle versie. Namelijk een 3GB RAM versie in plaats van 4GB. Waarom ze hiervoor gekozen hebben geen idee.

Verder denk ik gewoon dat dit vrij logisch is. Er zijn op dit moment te weinig vernieuwingen en dus geen reden om direct een nieuwe telefoon te kopen. Daarbij zijn de toestellen nu goed genoeg om langer dan een jaar of 2 mee te gaan en kiezen veel mensen voor een abonnement zonder telefoon. Dit verandert vanzelf zodra er weer iets cools op de markt wordt gebracht.

(Bron: http://www.telefoonabonnement.nl/nieuws/galaxy-note-5-naar-europa-met-maar-3-gb-ram/)

NextPhone

Ik denk dat er meer onder druk gehandeld is om alsnog de note 5 uit te brengen in Europa. Wat natuurlijk ook een mooie manier is geweest om de populariteit te testen van de note serie.

De belangrijkste reden voor de aanschaf van een nieuw toestel is dat de oude simpelweg kapot is of niet meer voldoet aan de huidige standaard. De tweedehands markt zal sterk gaan groeien omdat mensen toch weleens iets anders willen of juist het model wat niet meer nieuw verkrijgbaar is.

Interessante tijden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond