Deel dit artikel
-

Vergelijkingssites verantwoordelijk voor foutieve informatie

Vergelijkingswebsite voor vliegtickets Skyscanner kan zich niet verschuilen achter een functie als doorgeefluik. Dat heeft de Rechtbank Amsterdam eerder deze maand bepaald in een zaak tegen de Stichting Reclame Code (SRC).

Reisagent Govolo hanteerde op deze vergelijkingssite prijzen waar tijdens de boeking nog allerlei kosten bij komen. Dat is niet toegestaan. In september 2013 is bij de Stichting Reclame Code daarover een klacht ingediend. Zowel de klacht tegen Govolo als tegen Skyscanner werd gegrond bevonden.

Skyscanner stelde destijds dat men geheel afhankelijk is van door derden verstrekte informatie en derhalve niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor de inhoud daarvan.

De rechtbank wijst die conclusie af. Skyscanner kan zich volgens de rechter niet verschuilen achter een functie als doorgeefluik, want het is immers zelf actief op zoek naar de laagste prijzen, die bewust in de eigen omgeving worden geïntegreerd.

De uitspraak heeft verregaande consequenties voor alle vergelijkingssites, die voortaan alle informatie zullen moeten controleren.

Deel dit bericht

1 Reacties

Marco

Erg verrassende uitspraak. Wij proberen met VapZo juist de prijzen van vakantieparken inzichtelijk te maken. De prijzen van de bijkomende kosten veranderen regelmatig en proberen dit zo nauwkeurig mogelijk bij te houden. Daarmee voorkomen wij niet dat er soms verkeerde prijzen getoond worden. Bovendien zijn de prijzen ook nog variabel per woningtype, waardoor het veel werk is om dit bij te houden. Met deze uitspraak kan het zomaar zijn dat wij, degene die juist de prijzen van vakantieparken inzichtelijk proberen te maken, straks op de vingers getikt worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond