Deel dit artikel
-

Vorderingen oud-directeur Service2fruit afgewezen

De rechtbank Gelderland heeft de vorderingen afgewezen van de voormalige directeur van online handelsplatform Service2fruit.com, waar (hard)fruit afkomstig van de Nederlandse, Belgische en Poolse markt wordt verhandeld. Net als bij een internetmarktplaats als eBay kan op het platform worden geboden op producten.

De oud-directeur claimt de bedenker te zijn van het platform en eigent zich ook alle rechten toe. Het bedrijf zou echter zonder zijn toestemming zijn doorgegaan met ‘ongeoorloofde verveelvoudiging en openbaarmaking’.

Partijen twisten onder andere over de vraag wie de maker van het platform is. De oud-directeur stelt dat hij de programmeerwerkzaamheden heeft uitgevoerd, maar ook zou de  ICT-afdeling een grote bijdrage hebben geleverd.

Bovendien stelt Service2fruit dat het platform gemaakt zou zijn met een standaard softwarepakket van EnuukAuction. Het platform zou geen eigen broncode hebben, de broncode en de interface van het platform zouden afkomstig zijn van EnuukAuction.

Ook is de oud-directeur bij de openbaarmaking van Service2fruit niet als maker van het platform vermeld. De rechtbank concludeert dat de oid-directeur ‘kennelijk een niet aan enige voorwaarde verbonden stilzwijgende licentie (heeft) verleend voor het gebruik van het platform.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond