Deel dit artikel
-

Wageningen UR lanceert app voor dialoog met de samenleving

Met de nieuwe app Hapsnapp zetten onderzoekers van Wageningen UR naar eigen zeggen ‘nieuwe stappen’ op het gebied van de dialoog met de samenleving. De app bevat een kleine 250 feiten uit onderzoek over het dagelijks eten, van ontbijt tot avondeten.

De app reageert op de invoer van de gebruiker die bijvoorbeeld bij het ontbijt brood eet en in het geroerbakte avondeten ook wortel en ui verwerkt. De app zoomt in op kennis omtrent deze producten en geeft desgewenst uitgebreide dossierinformatie.

De feiten en inzichten zijn afkomstig van Wageningse onderzoekers en bijeengebracht door een team van medewerkers en studenten. De ‘messaging app’ is beschikbaar in de App Store en Google Play.

Met de Hapsnapp wil Wageningen UR invulling geven aan haar voornemen om met mensen, bedrijven, organisaties, belangengroeperingen en anderen in contact te komen over onderwerpen waar de maatschappij vragen of zorgen over heeft. Deze Wageningen Dialogues moeten leiden tot onder meer gezamenlijke conclusies, consensus of nieuwe wetenschappelijke vragen.

Het vervolg van de Hapsnapp die communiceert over voeding, zijn verdiepende dossiers en blogs die door Wageningse experts worden geschreven. In december komt er een ‘Foodcamp’ op Wageningen Campus waar appgebruikers en wetenschappers elkaar kunnen ontmoeten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond