Startups

Andere Topics in Venture

Nieuwsbrief

Emerce Jobs

 

Artikelen in Startups

Crowdselling via social media. Sellify doet het

Zo’n twee miljard mensen maken maandelijks actief gebruik van Facebook. Ook Twitter, LinkedIn en Instagram zijn wereldwijd niet meer weg te denken. Het biedt nieuwe kansen, zoals voor het eerste crowdsellingplatform, Sellify van Lennert Pieters. Via social media trekt hij op effectieve wijze potentiële consumenten aan voor zakelijke klanten. “Sell, satisfy en amplify geven exact aan waar wij voor staan: influencermarketing in een nieuw jasje.”


‘Snap geen beursgang voor beleggers met zwakke zenuwen’

Snapchat is een nieuw dieptepunt als het gaat om de rechten van de aandeelhouder. Bij bedrijven als Google en Facebook is dit punt ook voor verbetering vatbaar, maar wie de aandelen Snapchat koopt hoeft niet op dividend te rekenen en krijgt ook geen stemrecht. Dat schrijft de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) in een kritisch commentaar.


Infographic: de groei van scale-ups in Nederland

Voor het eerst in zeven jaar stijgt het aantal snelgroeiende bedrijven in Nederland. Maar wat zijn scale-ups precies en wat betekenen ze voor de Nederlandse economie? Deze Infographic toont cijfers uit het onderzoek dat is uitgevoerd door de Erasmus Universiteit over de ontwikkelingen van Nederlandse scale-ups.


Kabinet trekt investeringen los met oprichting Invest-NL

Het kabinet richt de investeringsinstelling Invest-NL op, met een kapitaal van 2,5 miljard euro. Ondernemers kunnen bij Invest-NL terecht voor risicokapitaal, garanties, exportkredietverzekeringen en internationale financieringsprogramma’s. De ministers Kamp (Economische Zaken), Dijsselbloem (Financiën) en Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) schrijven dat vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.


Meer artikelen in Startups

Topic: Startups

Hier vind je nieuws, achtergrondverhalen, cases, best practices en interviews op het gebied van ondernemen. Je leest hier alles over startups en venturing, trends, nieuwe producten, investeringen en overnames in digitale media en tech. Heb je kennis te delen? Experts kunnen een bijdrage leveren aan dit Topic. Interesse? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in andere Venture topics