-

Campagnepanel: ‘Een blijvertje’

In het campagnepanel beoordelen drie deskundigen een actuele digitale campagne. Dit keer een AD-campagne voor pushalerts met video’s van bíjna realtime doelpunten voetbal.

Campagnesite: ad.nl/goalalert

Klant: AD
Bureau: Baas Amsterdam, D.is.xt.
Gebruikte media: Facebook en Instagram, display, e-mail, pre-roll, televisie, DOOH, LED boarding in stadions, radio en print (landelijk).
Doel van de campagne: consumenten zich laten inschrijven voor deze AD Goal Alert-service in de app.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Omschrijving

Dit is een campagne ter promotie van Goal Alert, een nieuwe tool voor voetbalfans beschikbaar in de apps van AD, de regionale nieuwsmerken en Het Parool. Wanneer er tijdens een wedstrijd wordt gescoord bij iemands vier favoriete clubs krijgt hij een pushbericht. Achter de klik zit de goalvideo van Fox Sports. Voetbalfans krijgen ter promotie hiervan, via social media, actuele goals van hun favoriete club te zien. Ze worden daarin gewezen op het bestaan van Goal Alert.

Panelleden

Maurice Jongerius
Manager Shopping Platform bol.com

“Qua campagneopzet is er 360 graden gedacht aan hoe de voetbalfan is te bereiken met slimme targeting op momenten waarbij de gedachten op voetbal staan. Fijn detail daarbij is de clubspecifieke content die het net wat aantrekkelijker maakt. Ondanks enkele uitlegvideo’s heb ik het gevoel dat het nog wat verstopt zit. In een periode waarin je zo actief aan het promoten bent, zou ik verwachten dat de eigen app daar een goed vindbare en intuïtieve route naar biedt. Wat ik mis is meer aandacht voor activatie vanuit de AD-app zelf, waarmee het eigen bereik actiever benut wordt. Ook binnen de eigen apps kan het AD ongetwijfeld met slimme targeting, gebaseerd op het gedrag, de voetbalfans gericht erop wijzen dat goal-alert bestaat en deze direct aanzetten.”

Cijfer: 8

Lennart Boven
Managing partner TDE

“AD en FOX Sports zijn er goed in geslaagd mij als sportliefhebber te bereiken. De campagne kwam mij veel voorbij. Maar met name offline en op tv, niet via social media. Ook niet organisch via de AD-kanalen die ik volg. Reclame bekijk je nou eenmaal vluchtig en mijn reactie op ‘Goal Alert’ was: ik heb al genoeg apps die mij pushnotificaties van doelpunten sturen. En met mij vele voetbalfans. De grote meerwaarde in dit geval, de direct beschikbare beelden van het betreffende doelpunt, zag ik over het hoofd. Daar had ik alle nadruk op gelegd. Bijvoorbeeld in de naamgeving en door de app zelf te laten zien. Het premium gevoel kan andere voetbalapps buitenspel zetten. De functionaliteit werkt overigens perfect. Knap gedaan, want er komt heel wat bij kijken. Een blijvertje op mijn mobiel.”

Cijfer: 8

Laurens van den Heerik
Digital trading specialist Platform161

“Displaycampagnes met een relevante uiting die inspelen op actualiteiten hebben grotere impact. Het gebruik van dynamische creaties, hyperlokale targeting rond voetbalwedstrijden, de gepersonaliseerde targeting en videocontent op social media sluiten aan bij de trends in de markt. Dat ziet er hier goed uit. Je kunt nog denken aan een extra toevoegingen op de DOOH-uiting. Zoals programmatic en outdoor display. Denk bijvoorbeeld aan de goal-alert zelf met een realtime video van het doelpunt en een QR-code die doorlinkt naar waar de app gedownload kan worden. Zodoende creëer je een koppeling tussen de DOOH-uiting en mobiel. Dat zorgt voor een additioneel conversiepunt. Samenvattend is er goed nagedacht over de doelgroep, waar en wanneer deze te vinden is en met welke boodschap deze bereikt kan worden. Benieuwd naar de performance en learnings.”

Cijfer: 8

* Dit artikel verscheen eerder in het maartnummer van Emerce magazine (#176).

Over de auteur: Erwin Boogert is chef online bij Emerce.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond