-

Campagnepanel #175: ‘Leuk, maar niet nieuw’

In het campagnepanel beoordelen drie deskundigen een actuele digitale campagne. Dit keer zet Samsung de fans van Lil’ Kleine in. Met een persoonlijke video helpen ze de rapper ontsnappen uit een hachelijke situatie.

Campagnesite: lilkleineenik.com

Klant: Samsung

Bureau: Boomerang Agency, Top Notch, Storyteq

Gebruikte media: web, YouTube, Facebook, Instagram

Doel van de campagne: merkwaarde bouwen met demonstratie innovatieve technologie 

Omschrijving

Op 8 november heeft Lil’ Kleine zijn nieuwe single ‘Blijven’ uitgebracht in samenwerking met Samsung. In de videoclip is te zien hoe de artiest in een zinderende achtervolging probeert te ontkomen aan een groep gangsters. Fans kunnen nu de rol van Lil’ Kleines handlanger spelen door hun eigen, persoonlijke versie van de video te maken op de website lilkleineenik.com. Vervolgens is de persoonlijke videoclip te delen via alle socialmediakanalen. In de eerste dagen na publicatie van de campagne werd dat al een kleine honderdduizend keer gedaan.

Panelleden

Yessica Zwetsloot, directeur Stroom

“Met deze campagne speelt Samsung slim in op de jonge doelgroep. Als we kijken naar de psychosociale trends zien we dat deze generatie enorm creatief is en platformen en media zoekt waar zij zelf regisseur kunnen zijn. Logisch dat een campagne waarin zij zelf kunnen participeren, mét een icoon als Lil’ Kleine voor deze doelgroep een perfecte match is. Daarmee behaalt de campagne snel veel bereik en genereert een hoge interactie via Instagram. Ook zie je dat Samsung de lijn doortrekt in haar andere campagnes, bijvoorbeeld door volledig te filmen met de nieuwste Samsung Galaxy. Dat laat zien dat ze de doelgroep begrijpen. Nog beter beter is de lijn doortrekken, zodat het een consistent verhaal wordt en het nog meer bijdraagt aan de positionering van het merk.”

Cijfer: 8

Dimitry Vleugel, mede-oprichter Androidworld

“Dit is een project dat niet mis kan gaan. Lil’ Kleine is immens populair bij een moeilijke doelgroep van wie we de naam niet meer willen noemen. Hij is gek op geld en wil graag een bad boy zijn. Samsung koopt zich graag in bij grote mediaproducties zoals GTST, Nederlandse romcoms en The Voice of Holland. Deze combinatie van vooral veel budget geeft een‘slick’ eindresultaat. De gimmick om je eigen foto en naam toe te voegen is leuk, maar niet nieuw. En het uiteindelijke verhaal ‘Do What you Can’t’ zie ik niet terugkomen. In de eindbriefing zullen vast imposante bereikcijfers getoond worden. Helaas wordt daar nog te veel op gestuurd. Ik ben doorgaans een bewonderaar van Samsungs marketing, maar vind deze uitvoering wel heel erg makkelijk en voorspelbaar.”

Cijfer: 8

Maarten Reijgersberg, oprichter RauwCC

“Goed om op deze manier in te spelen op het merk Lil’ Kleine: het weggeven van een 24 karaats gouden telefoon past daar uitstekend bij. Daarnaast is de campagne technisch gezien ook prima uitgevoerd. Mobile first is – niet alleen bij deze doelgroep – noodzakelijk voor optimaal bereik. Echter, de techniek achter deze campagne is niet nieuw. Sterker nog, in 2006 kwam de SP al met een gepersonaliseerde videocampagne. Dat is dertien jaar geleden, mensen. ‘If it works, it ain’t stupid’, maar nieuw of innovatief? Nee. En wat mij oprecht het meest stoort aan deze campagne is dat, de landelijke MONO-campagne ten spijt, Lil’ Kleine tijdens de achtervolging continu door mij op zijn telefoon wordt afgeleid. Terwijl hij een voorbeeldfunctie heeft. Samsung moet zich niet willen associëren met onveilig rijgedrag.”

Cijfer: 4

* Dit artikel verscheen eerder in het decembernummer van Emerce magazine (#175).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond