-

BackstageIT: Bridging the tech gap

Nederland staat bekend om zijn vooruitstrevende kijk en bloeiend Tech-ecosysteem, en is getuige geweest van opmerkelijke vorderingen op digitaal gebied. Maar terwijl de technologie zich in een ongekend tempo blijft ontwikkelen, blijft er een aanhoudende uitdaging bestaan: Bridging the tech gap

Dit is een urgent probleem voor werkgevers in Nederland, aangezien het percentage moeilijk vervulbare technische vacatures blijft stijgen: 59% vergeleken met 57% in 2020 en 58% in 2021*. Als het gaat om landen waar technische banen het moeilijkst vervulbaar zijn, staat Nederland al meerdere jaren op rij in de top 3.

* State of European Tech 2022

In een land waar innovatie hoog in het vaandel staat en waar digitale transformatie een prioriteit is, is het vinden van effectieve strategieën om de kloof tussen de technologische vraag en het beschikbare talent te verkleinen van het grootste belang geworden.

Extended software development teams in Moldavië kunnen een waardevol hulpmiddel zijn bij het oplossen van het tekort aan software developers met name voor bedrijven die een tekort aan technische expertise of middelen in huis hebben.

Het extended software development team-model is een dynamische en flexibele aanpak die aan populariteit heeft gewonnen in de Nederlandse tech-industrie. In tegenstelling tot traditionele interne teams, maakt dit model gebruik van de kracht van samenwerking op afstand, waardoor bedrijven toegang krijgen tot een talentenpool van bekwame ontwikkelaars. Met het extended team model kunnen bedrijven hun ontwikkelingsmogelijkheden naadloos uitbreiden door externe teamleden te integreren die samenwerken met hun eigen personeel. Dit model biedt tal van voordelen, waaronder verbeterde schaalbaarheid, toegang tot diverse vaardigheden, kosteneffectiviteit en de mogelijkheid om gebruik te maken van gespecialiseerde expertise uit Moldavië. Door naadloze communicatie, effectief project management en een gedeeld doel te bevorderen, is het extended software development team model naar voren gekomen als een transformatie oplossing voor het overbruggen van de technische kloof en het stimuleren van innovatie.

Om de technische kloof effectief te overbruggen met een extended team model, moeten bedrijven hun partners zorgvuldig selecteren op basis van hun expertise en culturele fit, en duidelijke communicatiekanalen opzetten om effectieve samenwerking te garanderen.

“Allereerst is het als startup belangrijk om rekening te houden met budget, maar vooral te investeren in technologie. Daarom was het een eenvoudige maar ook snelle keuze om met een extended team samen te werken. Het is moeilijk om talent te vinden in Nederland. We zijn in verschillende landen gaan kijken en hebben met BackstageIT een oplossing gevonden in Moldavië. Dit gaf ons de kracht om ons team veel sneller uit te breiden.” Axel Dekker, CEO van Packaly.

BackstageIT is opgericht in 2019 met de visie om haar partners te helpen hun interne team uit te breiden met extra talent voor softwareontwikkeling. Het bedrijf vindt snel en efficiënt IT-talent in Moldavië. Hun unieke aanpak creëert een omgeving waarin programmeurs

samenwerken om projecten op het hoogste niveau te realiseren. BackstageIT biedt alles wat off-shore ontwikkelaars nodig hebben om van toegevoegde waarde te zijn voor het in-house team in Nederland. Daarnaast biedt het training en ondersteuning om ervoor te zorgen dat de medewerkers de behoeften en cultuur van de klant begrijpen.

Ze bieden ook proactieve monitoring en beheer om ervoor te zorgen dat de teamleden van hun klant voortdurend professioneel groeien en altijd bereid zijn om meer te leren. Tot nu toe heeft dit Extended Teams model geweldige resultaten opgeleverd voor hun klanten uit Nederland, welke minder worden beïnvloed door het grote tekort aan geschikte developers in heel Europa

Op dit moment heeft BackstageIT ongeveer 100 ontwikkelaars voor 18 klanten, en vanwege de grote vraag schatten ze hun IT-talent tegen het einde van het jaar te verdubbelen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond