-

Buy-Now-Pay-Later overal ter wereld steeds meer gebruikt

In landen als het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten kun je al gespreid betalen via Buy-Now-Pay-Later. Uit cijfers blijkt dat het gebruik ervan toeneemt, vooral onder jongere consumenten.

Het is geen geheim dat e-commerce, mede door het Corona-effect, een enorme vlucht heeft genomen de afgelopen jaren. In de landen waarin e-commerce al groot was, ging die groei íéts harder dan normaal, maar in landen waar online shoppen nog op grote schaal moest doorbreken, was de groei spectaculair. Zo gingen de online verkopen in landen als Mexico door het dak. De groei zat er al voor Corona al flink in, maar je zag dat de behoefte aan winkelen bleef bestaan, ondanks dat mensen thuis zaten. Daardoor ‘moesten’ mensen wel online.

Cross-border shoppen

Hoewel in bijna alle landen het motto ‘support your locals’ werd gehanteerd, is het cross-border shoppen steeds vaker een logische keuze voor consumenten. Het helpt als ze alle producten altijd mogen terugsturen en aankoopbescherming ontvangen: credit cards, PayPal en andere betalingsmethoden bieden dat soort garanties. Deze manier van betalen is dan ook een goede manier om consumenten te overtuigen om in de hele wereld online te kopen. Betrouwbaarheid is bij online kopen belangrijk, zeker ook wat de betaling betreft. Uit onderzoek blijkt dat 54 procent van de mensen bereid is om iets te kopen van een onbekende site las dat met PayPal kan en 60 procent van de mensen zal waarschijnlijk het aankoopproces onderbreken als ze hun cross-border-aankoop niet kunnen doen met PayPal. Vooral in Frankrijk houden ze ervan om over de grens te shoppen: daar heeft 66 procent van alle ondervraagden tijdens Corona al over de grenzen gewinkeld en in Duitsland 37 procent.

Extra optie

In de praktijk komt Buy-Now-Pay-Later erop neer dat je als consument een extra optie toevoegt aan de manier om online af te rekenen. Je kunt direct het hele bedrag betalen maar ook steeds vaker via gespreide betaling. Buy-Now-Pay-Later houdt in dat je in een aantal termijnen voor het product of de dienst betaalt. Tijdens de Coronaperiode werden vooral heel veel kleren en elektronica op die manier betaald, zo blijkt uit onderzoek. De termijnen waarin je kunt betalen verschillen ietwat per land. In Amerika gaat het vaak om vier termijnen en in het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld om drie. Bij veel jonge consumenten merk je dat gespreid betalen helemaal past in de manier waarop ze met geld omgaan. Ze denken in budgetten en passen zo’n aankoop dus in in het bedrag dat ze te besteden hebben.

Uit onderzoek blijkt dat 30 procent van de shoppers de winkel zonder aankoop verlaat als de perfecte betaalmethode er niet bij zit. Buy-Now-Pay-Later zal naar verwachting de komende jaren een enorme vlucht nemen in Europa. Onze verwachting is zelfs dat over drie jaar 11 procent van alle e-commercetransacties op die manier zal gaan. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat het gebruik van Buy-Now-Pay-Later onder GenZ is toegenomen van 6 procent in 2019 naar 36 procent in 2021. Onder millennials is dat percentage zelfs toegenomen van 20 naar 41 procent. Je merkt dat GenZ iets voorzichter is met geld uitgeven: ze zijn wat meer van het sparen, dus daar is de groei wat minder stijl.

Extra optie die past in lifestyle

Voor consumenten is deze manier van betalen dus een extra optie die past in hun lifestyle. Tegelijkertijd is het voor de grote en kleine online shops een ideale manier om klantentrouw te bewerkstelligen. Vaste klanten hebben niet het hele jaar door de beschikking over dezelfde budgetten en op deze manier geef je hen dus een extra optie. Als ze eens een iets mindere maand hebben dan kunnen ze zo toch iets kopen. Je kunt als aanbieder van de service kiezen voor handige visuals op het scherm tijdens het kopen: daardoor weten klanten hoe ze in termijnen kunnen betalen. Dat kan consumenten extra overtuigen. Uit ons onderzoek blijkt dat 62 procent van de consumenten is overtuigd door zo’n bericht om de aankoop af te ronden.

Veel Nederlandse bedrijven hebben al ervaring met Buy-Now-Pay-Later, en als je vestigingen van je bedrijf hebt in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk, dan kun je er natuurlijk ook al mee te maken hebben. Het kan dan handig zijn om met een partij in zee te gaan die in al die landen actief is.

Over de auteur: Joachim Goyvaerts is Director PayPal Benelux & Ierland bij PayPal.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen je vakgebied? Volg Emerce dan ook op social: LinkedIn, Twitter en Facebook.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond