-

Gmail Inbox lanceert drie nieuwe features

Gmail houdt de vaart erin en lanceerde onlangs maar liefst drie nieuwe features in de Inbox by Gmail app. Zo worden nu alle e-mails over een bepaalde afspraak uit de agenda automatisch gebundeld, wordt het lezen van nieuwsbrieven nog overzichtelijker en is het opslaan van links nog gemakkelijker gemaakt. Ik licht de nieuwe features met plezier voor je toe.

Agenda

Inbox liet gebruikers al zien hoe laat en op welke dag zij een bepaalde afspraak hadden, zonder dat de e-mail met de afspraak geopend hoefde te worden. Nu gaat Gmail nog een stap verder. Na deze update bundelt Inbox automatisch alle e-mails over die betreffende afspraak samen in één handig overzicht. Zodra men op de afspraak in de agenda klikt worden alle e-mails getoond, dit ziet er als volgt uit:

update-v3

Nieuwsbrieven

Inbox is er vanaf het begin vooral op gericht om de mailbox van de ontvanger zo overzichtelijk mogelijk te houden. En dat wordt door de tweede nieuwe functie alleen maar beter. Door de nieuwe nieuwsbrieffunctionaliteit is het nog gemakkelijker geworden om door de artikelen uit de nieuwsbrief te scrollen die de ontvanger volgens Inbox het meest zullen interesseren. Nadat men door de artikelen heeft gebladerd wordt de nieuwsbrief vervolgens ingeklapt om nog meer ruimte in de inbox te besparen. Dat ziet er als volgt uit:

techcrunch-newsletter-v4

Opslaan en delen van links

De derde en laatste nieuwe feature is ‘Save to the inbox’. Met deze feature wil Gmail het gemakkelijker maken om links direct in je inbox op te slaan en te delen met anderen, in plaats van dat iemand een link naar zichzelf (of iemand anders) mailt om later te bekijken.

Op een mobiel apparaat zal Inbox, zodra iemand een link kopieert, door middel van een pop-up de mogelijkheid bieden om de link op te slaan in Inbox. Op een desktop wordt dezelfde mogelijkheid geboden, maar Google lanceerde ook een speciale Chrome-extensie waarmee het opslaan en delen van een link nog gemakkelijker wordt gemaakt. Deze functie ziet er zo uit:

open-bundle-v4

 *) Foto boven: Alexey Boldin / Shutterstock.com

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond