-

Maak je appinhoud vindbaar bij Google

Google gaat vanaf april mobielvriendelijke sites hoger in de ranglijst plaatsen, maar daarnaast ook gegevens uit apps indexeren. Dat laatste wekt mogelijk verwarring: de zoekbots kunnen immers moeilijk in apps of App Stores gaan kijken. Toch kun je die gegevens wel degelijk ‘vindbaar’ maken.

Brian Klais, oprichter en CEO van Pure Oxygen Labs, legt bij Internet Retailer uit hoe je dat moet doen. Je kunt namelijk wel degelijk iedere (web)pagina in een app een URL adres geven (bijvoorbeeld: RetailerApp://hardware/snowblower/productnumber). Die gegevens kan Google kan vervolgens indexeren voor zijn zoekmachine.

Maar dat lukt alleen bij Android apps. Omdat Android van Google is, kunnen via ‘deep linking’ gegevens worden vergaard. In feite probeert Google een heel ecosysteem te bouwen rond Android en door te trekken naar zoekresultaten.

Volgens Klais maakt het gros van de Internet Retailer Mobile 500 geen gebruik van deze mogelijkheid. Dat is ook niet zo vreemd, want het vergt ondersteuning van ontwikkelaars en inzicht in SEO-technieken (zoekmarketing). Een uitzondering is de app Etsy, de handelsplaats voor zelfgemaakte spullen. De inventaris van deze marktplaats is gewoon via Google doorzoekbaar.

En er zijn meer voorbeelden: AirBnB, BuzzFeed, Engadget, Eventbrite, Pinterest, Walmart en Tumblr hebben op deze wijze hun appgegevens beschikbaar gesteld.

Google heeft een uitgebreide site gewijd aan app indexing, inclusief FAQ.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond