-

Starbucks vergroot loyaliteit door samenwerking met NY Times

Als één van de meest vooruitstrevende merken op loyaltygebied, komt Starbucks in de VS nu met een nieuw en hoogst relevant privilege voor de ruim tien miljoen leden van My Starbucks Rewards. Zij krijgen in de 7.000 Starbucks-filialen via hun app gratis toegang tot artikelen van The New York Times en verdienen Stars als ze een abonnement op de (digitale) krant afsluiten. 

Loyaliteit in twee richtingen

Het loyaliteitsprogramma van Starbucks laat nog eens zien dat een goed programma niet alleen transacties, maar ook relaties beloont. Waar Starbucks continu op zoek is naar nieuwe manieren om haar loyale klanten te belonen en meer bezoekers aan te trekken, zoekt NY Times naar manieren om haar bereik te vergroten en nieuwe leden te werven. De samenwerking via My Starbucks Rewards draagt bij aan de doelen van beide ondernemingen. 

Starbucks verrijkt het koffiemoment

‘We zien een toekomst waarin de retailervaring van Starbucks zich naadloos uitbreidt naar de mobiele devices die onze miljoenen klanten elke dag bij zich hebben’, zei Howard Schultz, Chairman en CEO van Starbucks.

‘Onze samenwerking met The New York Times is het perfecte voorbeeld van het tot leven brengen van deze visie. We hebben met trots al ruim een decennium lang miljoenen kranten verkocht in onze filialen en staan te trappelen om deze ervaring naar een volgend level te brengen door onze loyale klanten het beste van The New York Times te geven, waar en wanneer ze dat willen.’ 

The New York Times trekt nieuwe lezers aan

Mark Thompson, president en CEO vanThe New York Times Company, zei: ‘We hebben al een lange en vruchtbare associatie met Starbucks en zijn verheugd dat deze overeenkomst onze digitale relatie verder zal uitbreiden. Dit is één van een serie maatregelen die we recentelijk hebben genomen om te verzekeren dat The Times het bereik van onze journalistiek blijft uitbreiden naar nieuwe en interessante lezersgroepen. We zijn in het bijzonder blij dat Starbucks ook een aantrekkelijke incentive aanbiedt om deze lezers te bewegen abonnee te worden.’ 

Relevantie versterkt loyaliteit

De integratie van The Times in de Starbucks-app start in de eerste helft van 2016. Dan zullen veel artikelen van The New York Times beschikbaar zijn. Leden die een digitaal en/of printabonnement afsluiten, verdienen dan Stars die ze kunnen verzilveren voor eten en de dranken van deelnemende Starbucks-filialen in de VS. Een slimme samenwerking, die het koffie-en-krantmoment op een nieuwe en relevante manier inzet via mobiel via een succesvol loyaliteitsprogramma.

My Starbucks Rewards loont

Starbucks’ CEO Howard Schultz gaf onlangs aan, 23 juli tijdens een conference call over de kwartaalcijfers, dat het My Starbucks Loyalty Programma maar liefst 28 procent is gegroeid in het afgelopen jaar. Het aantal Gold members steeg met 32 procent, wat betekent dat leden de Starbucks-stores significant vaker bezochten.

Starbucks ziet zijn loyaliteitsprogramma als de belangrijkste business driver voor korte- en langetermijnbusiness. Met meer dan negen miljoen mobiele betalingen per week, zijn de mobiele transacties goed voor 20 procent van alle mobiele betalingen in de Starbucks-winkels in de VS.

Met haar loyaliteitsprogramma vergroot Starbucks de engagement met de consument, versterkt het haar leidende positie op het gebied van de digitale loyaliteitskaart en heeft het een stevig fundament in handen dat uitgebreid kan worden naar aankopen en belevenissen buiten de vier muren van de Starbucks-stores. Wat zou de volgende stap gaan worden?

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond