-

Nu verkrijgbaar in Nederland: een butler via de app

Een ambitieuze carrière, een levendig sociaal leven, het huishouden – je hebt het maar druk. Vliegtickets boeken of een cadeau voor je moeder kopen? Zonde van de tijd. Neem gewoon je eigen PA. Sjoerd van Oosten, eigenaar van E-Sites, bedacht WAVE Calendar. Een mooi vormgegeven en gebruiksvriendelijke kalender app, met de mogelijkheid om een heuse, professionele personal assisant in te huren voor al die ‘andere prio’s’.

WAVE Calendar heeft een plek in de top tien weten te bemachtigen in het innovatiethema Personalized Shopping & Paying van de Accenture Innovation Awards. Sjoerd legt uit hoe de app werkt en hoe zijn ideetotstand kwam.

Sjoerd, hoe omschrijf jij WAVE Calendar in slechts twee zinnen?

“‘s Avonds heb je drie uur vrije tijd en voor je gevoel nog duizend dingen te doen. Met personal assistants helpt WAVE Calendar je om je tijd in te delen en je taken te volbrengen.”

Wat doen de PA’s?

“Voor Nederlanders zijn PA’s vooral een Amerikaans begrip. Nuchter als we zijn doen we het gewoon liever zelf. Maar eigenlijk is het meer dan logisch om hulp te aanvaarden bij al die kleine klusjes, die met elkaar een hoop tijd kosten. De PA’s helpen bij het inplannen van taken, en kunnen ze zelf ook uitvoeren. Ze fungeren als een butler voor je. Denk aan een etentje inplannen of thuisblijven voor de kabelmonteur. WAVE kan alle acties in je agenda afvinken en zorgt zo voor orde binnen de chaos van je drukke dag.”

Wat zijn dat voor mensen, die butlers?

“Momenteel sluiten we alleen professionele PA’s aan bij WAVE. Zij staan officieel geregistreerd als personal assistant, met een KvK-nummer. Jouw persoonlijke PA leert jou en je levensstijl kennen. Hij of zij kent je budget, je voorkeuren en dagindeling. Dit gebeurt doordat je je voorkeuren invoert op de app, maar ook doordat de PA je op den duur goed leert kennen.

“Later gaan we uitbreiden met een pool mensen die af en toe kunnen bijspringen voor het kleinere werk, zoals wachten op de monteur. We denken daarbij aan studenten of parttimers. Om de kwaliteit van de tweede groep butlers te waarborgen, stellen we een reviewsysteem in. Net als Airbnb.”

Hoe kwam je op het idee voor WAVE Calendar?

“Bij onze klanten bij E-sites, die vooral op b2b werken, merkten we dat zij er veel waarde aan hechten om te allen tijde hun kalender dicht bij zich in de buurt te hebben. Zonder hun dagelijkse planning zijn ze verloren. Als enige mooi vormgegeven agenda-apps zagen wij Apple Calendar en Google Calendar. Maar de eerste beperkt zich tot iPhones, de tweede tot Gmail-accounts. Het ontbrak aan een fraaie, makkelijk te gebruiken agenda-app voor zowel iPhone als Android. Daaraan hebben we het PA-idee toegevoegd.”

Hoe lang duurde de ontwikkeling?

“Twee jaar geleden zijn we begonnen met WAVE. We hebben een app voor Android- en iOS-toestellen en voor wearables ontworpen. Hier zijn veel pilots en tests aan vooraf gegaan. Steeds weer krijgen we feedback van onze bèta-testgroep en versterken we onze visie op de toekomst.”

Is dit alleen voor de rich and famous?

“Primair is onze doelgroep: mensen met een volle agenda, die het in meer of mindere mate frustreert dat ze hun actielijst maar deels kunnen afwerken. Aan hun drukke baan hangt een passend bestedingsbedrag. Maar we richten ons niet alleen op mensen van de hoogste inkomensklasse, je hoeft echt geen fortuin neer te leggen voor een PA.”

Welke punten staan op de agenda van WAVE?

“Verdere uitbreiding in de toekomst. Op dit moment zitten we nog in bèta, we willen een zo goed mogelijk product neerzetten. Daarnaast gaan we de samenwerking aan met een partij die het complete butlerplatform ontwikkelt en de personal assistants rekruteert. Om de uitbreiding te realiseren, zoeken we een investeerder.”

Het klinkt allemaal alsof je prima weet hoe de start-up wereld in elkaar steekt. Heb je nog tips voor andere ondernemers?

“Zorg dat je je idee realiseert, een concept zelf is niet genoeg. Bouw vanuit de pilot verder. Zorg voor een goede pitch en een mooi, waterdicht verhaal waarin je precies vertelt wat je aanbiedt en nodig hebt. Positioneer jezelf met effectieve marketing. Zorg voor focus op het product en laat je niet afleiden.”

*) WAVE Calendar behoort tot de tien beste innovaties binnen het innovatiethema Personalized Shopping & Paying. Op vrijdag 30 oktober is de prijsuitreiking van de Accenture Innovation Awards 2015, in DeFabrique in Utrecht.

**) Dit artikel schreef ik in samenwerking met mijn collega Lianne Plouvier.

Deel dit bericht

3 Reacties

Gijs

Dit idee komt me bekend voor en is volgens mij derhalve niet bedacht door Sjoerd. Een andere club mensen was hier in 2012 al mee bezig. Volgens mij samen met WeekCal. Ben benieuwd wat er in de reglementen staat van de Accenture Innovation Awards over “gestolen” ideeën…

sneu

Beste Gijs, niet zo sneu doen over wie het eerste is met een idee. Het gaat om de uitvoering. Dat clubje uit 2012 heeft waarschijnlijk aan de verkeerde knoppen gedraaid.

Sjoerd van Oosten

Hi Gijs, wij zijn al sinds 2012 met de ontwikkeling van deze WAVE Calendar bezig. Wil je meer weten? Neem dan even contact met me op via sjoerd (at) wavecalendarapp.com

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond