-

‘Vijftig slimme mensen bij elkaar is absoluut geen garantie voor succes in AI’

Je hebt een goed proces en slimme mensen nodig om tot innovatie te komen. Laat dat nou net zijn dat Marco van der Werf met Bit levert. Met de slimste studenten van Nederland probeert hij ondernemingen bij te staan in snelle AI-projecten. 

Stel je voor: een high speed camera staat buiten, en kijkt door het raam naar een lege chipszak. De mensen die binnen staan te praten zijn buiten niet te horen, maar de trillingen die hun stem veroorzaken bij de chipszak, kunnen wel door de camera worden vastgelegd. Een algoritme zet die gefilmde trillingen weer om in woorden, en zo kan de buitenstaander toch horen wat er gezegd werd. Klinkt als James Bond, maar Marco van der Werf laat zien dat AI dit soort dingen prima aan kan.

“Geschiedenisles”, zo noemt van der Werf de studie Computer Science ook wel gekscherend: “Als je van jongs af aan programmeert, weet je het meeste dat de universiteit je aanbiedt allang. Je wordt natuurlijk geen programmeur om bugs op te lossen, maar omdat je de wéreld wil veranderen.”

Daarom besloot hij drie jaar geleden samen met Dennis Berkhof op te richten, een AI- en R&D-huis bestaande uit de vijftig beste AI- en Computer Science-studenten, begeleid door tien fulltime professionals. Het idee: een écht uitdagend leertraject bieden, door hen interessante cases te laten oppakken voor grote bedrijven. Alles wat in de nieuwste researchpapers wordt opgediend, wordt door de Bit direct toegepast op de problemen die deze bedrijven hen aandragen. Binnen maximaal vijftien weken – ‘want innovatie kan af en toe enorm uit de hand lopen’ – maken zij een proof of concept, voor een fractie van het tarief dat een AI-consultancybureau zou vragen.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond