Deel dit artikel
-

150 miljoen euro groeigeld voor Catawiki

Online veilinghuis Catawiki haalt 150 miljoen euro groeigeld op bij investeerder Permira. Het bedrijf uit Amsterdam wil zijn groei in Europa versnellen en hoopt daarmee buiten de regio te kunnen kijken.

Naast Permira doet ook de zittende aandeelhouder Accel mee in deze ronde. De nieuwe aandeelhouder zal een aantal vroege investeerders en werknemers uitkopen.

Ravi Vora, CEO van Catawiki, zegt in een persbericht: “Het is ons doel de meest populaire bestemming ter wereld te worden voor speciale objecten, beginnend met Europa.”

Catawiki is een veilingsite die is gespecialiseerd in bijzondere objecten. Daarmee interesseert het een brede waaier een verzamelaars, wat maandelijks leidt tot tien miljoen bezoeken. Objecten die te koop worden aangeboden worden beoordeeld door een van de ruim 240 eigen vakexperts. Zij zijn gespecialiseerd in thema’s als verzamelobjecten, kunst, design, sieraden, horloges, klassieke auto’s en scheiden het kaf van het koren.

In Nederland leverde dat dit jaar voor Nederlandse kopers een totale bruto handelswaarde op van verkochte objecten die dertig procent hoger lag dan vorig jaar. Concrete getallen noemt Catawiki, ooit geboren in Assen, niet.

Permira investeert in het Nederlandse bedrijf vanuit zijn Growth Opportunities-fonds. De Amerikanen zitten ook in bedrijven als Flixbux, Mirakl, Klarna, Zwift, Allegro en Vacanceselect.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond