Deel dit artikel
-

Actiecomité XS4ALL Moet Blijven zet concrete stappen voor nieuw bedrijf

Actiecomité Xs4All Moet Blijven werkt aan de oprichting van een nieuw bedrijf onder een nieuwe naam. Het comité zet deze stap omdat KPN zich tot nu toe niet bereid heeft getoond om zijn internetdochter te verkopen, op afstand te zetten of gewoon te laten voortbestaan.

De juridische structuur wordt volgens de actievoerders zo ingericht dat het eigendom niet is gericht op economisch gewin, maar op ‘ideologische standvastigheid’. Privacy, veiligheid, vrije toegang voor iedereen en bescherming tegen datadeling staan hierbij centraal.

Hoeveel mensen van Xs4All zelf betrokken zijn bij deze plannen is niet bekend. Het persbericht meldt dat het nog naamloze bedrijf reeds mensen heeft voor de techniek, marketing, financiën en juridische zaken. Vorige maand werd uit een intern schrijven al duidelijk dat de actievoerders aansturen op een transplantatie van mensen en middelen van Xs4All.

Ook zouden er gesprekken zijn geweest met een aantal investeerders uit verschillende sectoren: de bankenwereld, goede doelen, telecom, private investeerders en techfondsen. Ook wordt alliantie gesmeed met bestaande bedrijven op het gebied van hosting, telefonie, infrastructuur en beveiligd emailgebruik.

Begin januari kondigde KPN aan nieuwe merkenstrategie te gaan voeren, waarbij de merken Telfort, Yes Telecom en Xs4All gaan verdwijnen. Wel beloofde KPN dezelfde kwaliteit te leveren aan bestaande klanten. De top van Xs4All werd compleet verrast door dit nieuwe beleid.

Of het nieuwe bedrijf er ook echt komt is echter nog de vraag. Het actiecomité zegt namelijk liever te kiezen voor het behoud van het bestaande merk. De naam Xs4All blijft van KPN. ‘Wij roepen KPN nogmaals op met ons in gesprek te gaan over deze optie. Als deze optie op niets uitloopt komt het comité op afzienbare termijn met een eerste stap waarmee klanten en medewerkers founding member kunnen worden van het nieuwe bedrijf,’ zo staat te lezen in het persbericht.

Meer dan 52.000 mensen hebben inmiddels de petitie voor behoud van de internetaanbieder getekend. Ook werd er al meer dan 10.000 euro aan ‘XS4ALL Moet Blijven’ gedoneerd.

Vanochtend houdt het actiecomité een publieksactie bij de ingang van het Xs4All-gebouw, gelegen aan de Teleportboulevard 121 in Amsterdam. Naast diverse klanten en oud-medewerkers is ook oud-directeur Doke Pelleboer hierbij aanwezig zijn om XS4ALL-medewerkers een hart onder de riem te steken. Ook zal hier een pamflet worden uitgedeeld aan de medewerkers.

 

Deel dit bericht

1 Reacties

bert

Ik ben ook geinteresseerd. KPN maakt een puinzooi van glasvezel sinds ze duopolist zijn: ze immiteren tegenwoordig zelfs asymetrie van kabel! Toen ik voor het eerst aangesloten werd op glasvezel in 2008 had ik instap glasvelzelinternet 100/100 mbit, voor wat, 26€ per maand of zo.
Nu 11 jaar later is de instapversie bij KPN die Onsnet opgeslokt heeft 50mbit down en serieus 5 mbit up! Da’s echt niet meer normaal, niet te geleuven zou de Gluurbuur zeggen.
Ik draai ons huishouden tegenwoordig op Tele2 4G, en zolang er geen partij buiten KPN/Ziggo is blijf ik lekker op 4G.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond