Deel dit artikel
-

Consolidatieslag verwacht onder hostingbedrijven

Ruim de helft van de hostingaanbieders in Europa verwacht over drie jaar te zijn overgenomen door een concurrent. Dat blijkt uit onderzoek van Amsio.

De respondenten verwachten dat ruim 48 procent van de hosters over drie jaar niet meer actief is. Als belangrijkste reden voor het verdwijnen van hosters geeft meer dan de helft aan dat er door consolidatie steeds minder partijen zullen overblijven. Onder deze groep vallen vooral leveranciers van de hostingbranche en SaaS (cloud)providers.

Iets minder dan de van de respondenten, veelal webhosting providers, geeft aan dat de kleine partijen niet meer kunnen concurreren met reuzen als Microsoft, VMware en Amazon. Slechts zeven procent voorziet een afnemende vraag als reden voor het verdwijnen.

Hostingproviders die op dit moment nog zelf hun diensten hosten, stappen steeds vaker af van hosten in eigen beheer. De respondenten geven aan dat zij verwachten dat 46 procent van de zelf gehoste diensten binnen drie jaar naar een publieke cloud van een serviceprovider zal gaan.

Uit het onderzoek blijkt dat bij het kiezen van een nieuwe provider de beveiliging als belangrijkste factor gezien wordt, gevolgd door de prijs. Ondersteuning en performance staan op een lagere plaats.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond