Deel dit artikel
-

Emerce Digital Marketing: Praxis wil zijn AR rekenhulp breder inzetten

Bouwmarkt Praxis wil zijn onlangs gelanceerde AR rekenhulp voor vloeren ook voor andere doeleinden inzetten. Op Emerce Digital Marketing. dat donderdag virtueel van start gaat, noemt Erik Jan van Zwieten van Praxis zelfs de mogelijkheid om het aantal liters verf voor muren te kunnen bereken.

Praxis gaat zijn nieuwe rekenhulp de komende weken flink onder de aandacht brengen. De rekenhulp is onderdeel van de Praxis app.

Met de rekenhulp wordt de smartphone een tool waarmee klanten in enkele minuten heel gemakkelijk het oppervlak van één of meerdere ruimtes inmeten, opslaan en de juiste vloeroppervlakte berekenen.

In de app worden de vierkante meters van het vloeroppervlak en de benodigde hoeveelheden laminaat of PVC berekend, inclusief snijverlies. De opgemeten ruimtes kunnen eenvoudig worden opgeslagen in de app. Vervolgens kunnen klanten via de app een keuze maken uit het volledige assortiment vloeren, deze toevoegen aan hun winkelmandje, de gewenste winkel of bezorgingswijze kiezen en afrekenen.

“AR was geen doel op zich,” vertelt Van Zwieten over de met WeAreBrain ontwikkelde rekenhulp. “Maar wij zien in de praktijk dat klanten tegen problemen aanlopen. Ze kopen of te veel of te weinig in, waardoor ze vaak weer moeten terugkomen.”

Voordeel van de rekenhulp is dat alle metingen worden bewaard en met toestemming van de klant kan worden geanalyseerd. “Het is misschien een beangstigend idee dat we klanten zo willen volgen, maar daardoor hopen we klanten nog veel beter te kunnen adviseren, bijvoorbeeld over het onderhoud.”

De komende tijd wil Praxis meer functionaliteit inbouwen. Naast metingen aan muren, kan ook worden gedacht aan het meten van bestrating of terrassen.

De video Klussen te duur, duurt te lang en lastig. 195 winkels. extra kanaal nog dichter bij klanten is vanaf morgen na registratie gratis te bekijken.

Foto: Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond