Deel dit artikel
-

Hogescholen willen vernieuwende zorgproducten en -diensten ontwikkelen

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU), de Hogeschool Utrecht (HU) en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) willen onder de vlag van U CREATE, het Centre of Expertise voor de Creatieve Industrie, vernieuwende zorgproducten en -diensten ontwikkelen. 

De samenwerking omvat onder meer de ontwikkeling van health apps en games, die de zorg kwalitatief verbeteren en de kosten reduceren.

Volgens Remco van Lunteren, directeur Strategische Allianties bij het UMCU, ontwikkelen zich buiten het onderwijs zoveel ideeën die de zorg kunnen verbeteren, ‘dat wij onze kennis hier echt aan moeten verbinden’.

U CREATE heeft als visie dat dokter en designer samen de toekomst van de zorg vormgeven, zo heet het. Daarnaast wil men het gat dichten tussen open innovatieprojecten en startups, dat nu nog te groot is.

De samenwerking tussen de HU, HKU en het UMCU via U CREATE sluit nauw aan bij het beleid van minister Schippers. Zij stelde onlangs in een Kamerbrief een forse impuls te willen geven aan de ontwikkeling van Nederlandse medisch-technologische innovaties met ‘Health Deals’ tussen overheid en (private) partners, die duurzame zorginnovaties verder op weg helpen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond