Deel dit artikel
-

Kantoorreuzen Staples en Office Depot gaan samen

Staples koopt zijn grootste rivaal Office Depot voor 6,3 miljard dollar. De B2B ketens hebben gezamenlijk 4000 winkels en een jaarlijkse omzet van 35 miljard dollar. Samen staan de bedrijven sterker tegen Amazon en meer traditionele retailers.

De overname gaat wel gepaard met ontslagen, waarmee Staples uiteindelijk 1 miljard dollar hoopt te besparen. Gesprekken over een fusie dateren al van september en werden vooral ingegeven door de toenemende online concurrentie. Het is nog niet duidelijk of beide formules apart blijven bestaan. Wel gaan er winkels verdwijnen.

Beide ketens verkopen vooral kantoorbenodigheden, van bureaus tot computers en tablets, en doen dan ook online. Veertig procent van de omzet komt via het internet. Staples heeft ook vestigingen in Nederland. Het Europese hoofdkantoor van Office Depot staan in Venlo. In Nederland opereert het bedrijf onder de naam Viking.

Het is de tweede keer dat beide ketens proberen samen te gaan. De eerste poging in 1997 kreeg niet de goedkeuring van de Amerikaanse autoriteiten. Ook nu moet de overname eerst nog worden goedgekeurd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond