Deel dit artikel
-

KLM begint eigen zakelijke wifidienst

KLM en AirFrance gaan vanaf volgende maand zakenreizigers wifi aanbieden tegen lokaal tarief. Daartoe wordt samengewerkt met het Franse Transatel onder de noemer Bitebird.

De dienst, bedacht door KLMs innovatiemanager Manuel van Lijf, werd dinsdag gepresenteerd tijdens Future Travel Experience in RAI Amsterdam.

Bitebird is een wifirouter met universele simkaart die zakenreizigers voor 70 euro kunnen aanschaffen, inclusief 20 euro ‘beltegoed’. Opwaarderen kan met 25, 40 of 100 euro. Het neemt niet weg dat voor 2 megabyte 2,5 tot 21 cent wordt gerekend. Volgens KLM echter goedkoper dan bij soortgelijke diensten.

De router kan momenteel al worden gebruikt in Europa, de VS, India, Turkije en Egypte, vanaf deze zomer worden daar onder meer Rusland, Canada, Japan en Brazilië aan toegevoegd. Op Afrika na streeft KLM naar een wereldwijde dekking.

Er worden geen datakosten berekend voor bezoek aan de websites en boekingssite van KLM en Air France.

Op dit moment is Bitebird alleen online te koop, maar straks is dat ook aan boord mogelijk.

Deel dit bericht

5 Reacties

Jeroen

Even gekeken. Als de prijzen nou echt interessant waren (‘One single SIM card, local rates wherever you are’ wordt mee geschermd op de site) zou ik het zeker gaan gebruiken. Maar binnen de EU is de roaming van alle providers nu wel zo dat je betaalbare data reisbundels hebt. In de VS betaal je als Europeaan nog wel heel veel, daar ligt een grotere kans. Maar bijvoorbeeld een T-Mobile US prepaid kaart kun je daar op elke straathoek kopen en past in je NL telefoon. Kosten T-Mobile: 1GB/week voor 10$. Bitebird vraagt €50 voor 214MB.

Mijn suggestie voor Bitebird/KLM: biedt echt lokale tarieven, en reken vaste kosten per maand, zeg €10, zodat je niet meer lokale sim kaarten hoeft uit te zoeken.

Bianca

Dit is toch gewoon MIFI? Die heb al een paar jaar een MIFI-router en koopt lokaal een prepaidsimkaart. Werkt perfect en scheelt behoorlijk in de kosten. Voordeel is ook dat je niet meer op openbare WIFI-netwerken inlogt en daarmee veiliger internet.En je kunt er met 5 apparaten tegelijkertijd gebruik van maken.

Nu werk ik in de reisbranche en zijn we vaak weken achtereen in een land. Als je overal maar een paar dagen bent, kan het wel handig zijn om een kaart te hebben die in veel verschillende landen te gebruiken is tegen een acceptabel tarief.

jaap

Blijkt dus € 100 te kosten excl prepaid.
Beter zelf een MIFI kopen bv. op aliexpress (Huawei voor € 50) en ter plekke prepaid simmetje kopen.

Johan

Is het bij de heer Van Lijf bekend dat KPN de wereldwijde wifi hotspot van Fastroam.com ondersteunt? Wereldwijd en lagere tarieven. Waarom uitwijken naar het Franse Transatel?

Gerry

Heb de bitebird gekocht voor een verblijf van een maand in Spanje, de bitebird is peperduur. Voor 100€ krijg je maar 2850 mb! Een prepaidcard bij Vodafone kost slechts voor 1gb 10€. Bitebird vind ik ordinaire oplichting. Helaas kwam ik daar te laat achter.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond