Deel dit artikel
-

McDonald’s koerst op massapersonalisatie

Anderhalf jaar geleden had McDonald’s geen app, geen socialstrategie en geen datastrategie. Nu is het bedrijf in staat om per filiaal een ander contentplan uit te voeren, gebaseerd op third en first party data.

Deborah Wahl van McDonald’s USA vertelt op de Association of National Advertisers’ (ANA) 2016 Masters of Marketing Conference dat het geen spontaan moment van helder inzicht was, maar continu doorbouwen. Nieuwe mensen en nieuwe middelen begonnen nieuwe inzichten op te leveren.

De mobiele app, die dit jaar 14 miljoen keer werd gedownload, beschouwt ze als een brug tussen de klant en de data die McDonald’s over hem en zijn context heeft. Die wordt dus gebruikt om iemands voorkeuren en gedragingen te monitoren. En hem te bedienen. Daarnaast verzamelt het bedrijf first party data vanuit e-mailings en, op iets hoger niveau, via zijn filialen.

Andere eigen databronnen: instore wifi, de bestelkiosken, -menu’s en de eigen website.

Op de marketingconferentie legt ze uit dat alle filialen van McDonald’s in Amerika digitale menuschermen boven de kassa’s hebben. Haar marketingafdeling is daardoor in staat om, geautomatiseerd, alle boodschappen daar aan te passen op de week, dag, het uur, filiaal, weer en lokale activiteiten. De resultaten die contentoptimalisaties ziet ze terug in het aantal en de omvang van de bestellingen.

Wahls filosofie is dat de mobiele app een middel is om met de klant in contact te blijven, ook op momenten dat hij ver van een filiaal is verwijderd.

“We spreken niet meer over digitaal maar over ’tools, technologies and techniques enabling distribution, interaction and observation’.”

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond