Deel dit artikel
-

Microsoft en StartupDelta kondigen strategische samenwerking aan

Microsoft en StartupDelta, een onafhankelijke organisatie die het startup ecosysteem van Nederland wil stimuleren, gaan hun krachten bundelen. Ze willen vooral samenwerken op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en kwantumtechnologie.

Microsoft en StartupDelta zullen naar eigen zeggen een gezamenlijke inspanning leveren in het aanbieden van bedrijfsmiddelen die startups helpen bij het bouwen van zakelijke modellen rond de cloud, het gezamenlijk opzetten van werkruimtes en het organiseren van verdiepende kennissessies over onderwerpen als AI en kwantumtechnologie.

Microsoft biedt naar eigen zeggen deskundige ondersteuning, toegang tot klanten, coaching en tegoeden voor het gebruik van de Azure cloudomgeving. Microsoft en StartupDelta zullen ook samenwerken om op AI-gebaseerde oplossingen te ontwikkelen met Nederlandse startups, scale-ups of individuele ontwikkelaars.

Ook zetten ze de eerste stappen naar een ‘Quantum Coalition’ waarin wetenschap, overheid en de technologie-industrie samenkomen om de ‘unieke positie van Nederland op het gebied van kwantumtechnologie te verstevigen’.

Microsoft biedt al langer ondersteuning aan startups, zij het meestal niet in de vorm van financiering, maar met middelen zoals gratis gebruik van de cloud.

Deel dit bericht

1 Reactie

berend van hemel - Market Extension

Interessant! Volgende stap kan zijn het helpen van Amerikaanse start ups in Amerika. Of misschien eens naar Iron Man in plaats van Sxsw….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond