Deel dit artikel
-

Nederlandse professor quantumleider bij Microsoft

Hoogleraar aan de TU Delft Leo Kouwenhoven gaat voor Microsoft werken aan quantumcomputing. Hij gaat binnen de universiteit een eigen quantumlab opbouwen.

Microsoft maakt bekend dat het extra gaat investeren de nieuwe generatie computers, quantumcomputers. Daartoe stelt het Leo Kouwenhoven aan en professor Charles Marcus uit Kopenhagen. Beiden houden hun academische titels en onderzoeksgroepen maar gaan wel werken voor Microsoft.

Helemaal nieuw zijn de professoren niet voor Microsoft. Ze werken reeds jaren nauw samen. De huidige stap gaat nog een stap verder, want Microsoft haalt de experts technisch gesproken nu binnen de eigen muren.

In een later stadium treden ook professor Matthias Troyer uit Zwitserland en professor David Reilly uit Australië bij Microsoft in dienst.

Het nieuwe team komt onder leiding van Todd Holmdahl. Hij stond eerder aan het hoofd van de nieuwe bedrijfsonderdelen waar destijds Xbox, Kinect en HoloLens werden ontwikkeld.

Quantumcomputers bestaan, afhankelijk van welke definitie je hanteert, amper tot niet. Ze zijn vele malen sneller dan de snelste supercomputers.

Uitleg:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: Leo Kouwenhoven (l) en Charles Marcus (r)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond