Deel dit artikel
-

Omzet Centralpoint.nl overstijgt 100 miljoen euro

Met een omzetgroei van 45 procent overstijgt Centralpoint.nl voor het eerst het jaartotaal van 100 miljoen euro. “We willen onze leidende positie verder uitbouwen”, zegt directeur Online Marcel Joosten.

De online aanbieder van ICT-hardware zag de groei afgelopen jaar zelfs versnellen. Waar in 2014 sprake was van groei van bijna 35 procent kwam die in 2015 uit op 45 procent. In België bedroeg de groei afgelopen jaar dertig procent.

Het aantal klanten steeg met twintig procent tot boven de 150.000 unieke zakelijke klanten die één of meerdere ICT-producten kocht op Centralpoint.nl.

Centralpoint staat zich voor op een hoog peil van de klantenservice. Dat gebeurt onder meer met features als gepersonifieerde chatfuncties en Whatsappcontact. Omdat het zakelijke segment de klantenkring is, loont het ook om zich proactief te verdiepen in wie de klant is.

De winkel staat zich voor op een zeer hoge NPS-score in de online continue klantbelevingsmeting.

Deel dit bericht

5 Reacties

Sjoerd

Respect. Met het geweld van Coolblue en consorten een erg mooie prestatie 🙂

Alex

Wat een heerlijke gemiddelde onderwaarde. 600+ e per klant

Kim

Hoog peil klantenservice herken ik wel. Vooral hun manier van feedback vragen bevalt me. Is een heel verschil met alle andere feedbackverzoeken die je tegenwoordig binnen krijgt.

Bono

Centralpoint is gewoon een tussenpersoon die op elke doos minder dan 10% marge pakt en zelf geen voorraad heeft. Retouren en klachten zijn een aardige graadmeter voor de NPS van dit bedrijf. Ik betaal graag wat meer bij Cool Blue dan me de ellende van Centralpoint op de hals te halen. Spreek uit ervaring. Wou het toch een keer proberen die lage(re) prijzen. Was een slecht idee.

Bono

De race to the bottom gaat door. Nu is Coolblue weer goedkoper dan Centralpoint. Er daar kun je dan ook nog tot 23.59 uur bestellen en dan is het er de volgende dag. Zal wel niet voor niets zijn dat Coolblue qua omzet ongeveer 10 keer zo groot is als Centralpoint. Gaat ook allemaal een stuk prettiger bij Coolblue en daar durven we dan ook wat grotere bestellingen aan en hoeven we de boel niet op te knippen in de kleinst mogelijke eenheden, zoals we dat bij Centralpoint doen. Zakelijke kopers krijgen trouwens nog wat extra korting bij Coolblue wegens inkoopvolume en schaalvoordelen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond