Deel dit artikel
-

PostNL introduceert bezorgoptie Op afspraak bezorgd

PostNL introduceert de nieuwe bezorgoptie Op afspraak bezorgd. Daarmee kan de consument direct bij aankoop in de webwinkel bepalen wanneer PostNL zijn aankoop bezorgt. De Bijenkorf is de eerste retailer die deze dienst aanbiedt.

Als consumenten zelf het bezorgmoment uit kunnen kiezen, vergroot dat de kans dat zij aankopen doen in de webwinkel ten opzichte van een fysieke winkel, schrijft PostNL. Bezorgen kan binnen een tijdsvenster van twee uur.

Eerder konden consumenten ook het bezorgmoment of de bezorglocatie wijzigen via de PostNL-app en Track & Trace. Ook doet het bedrijf proeven met de Pakket- en briefautomaat in de wijk die geschikt is om pakketten te versturen en te ontvangen.

De Bijenkorf had al diverse bezorgopties. Van standaard gratis levering, de volgende dag in huis, tot avond en zondag bezorging en nu dus ook bezorgen op afspraak. Deze dienst gaat 7,95 euro kosten, maar klanten met een ShippingPlus abonnement (9,95 euro per jaar) en Black Diamond Card leden kunnen onbeperkt gratis van alle bezorgopties gebruik maken, dus ook van zondagslevering en bezorging op afspraak.

Dit bericht is 391 keer gedeeld

3 Reacties

Wac

Onlangs had ik met track&trace mijn aflevering gewijzigd naar afhalen op een afhaalpunt. Wie schetst mijn verbazing toen op de geplande tijd de postbode bij mij aanbelde.

En dan hebben we het nog niet gehad over de onmogelijkheid om een afhaalpunt te kiezen buiten mijn (kleine) woonplaats.

Kortom, T&T is op het moment nogal een puinzooi en ik vrees dat het soort innovaties als in het artikel beschreven dat alleen maar erger zullen maken.

Berend Lantink - tig

@Wac:
Vrijwel alle zendingen die PostNL verwerkt worden goed afgeleverd.
Het blijft mensenwerk en dus maken ze ook fouten. Mijn persoonlijke ervaring is eigenlijk altijd positief.

De keuze voor een afhaalpunt buiten jouw woonplaats is geen enkel probleem. Het kan zijn dat de webshop waar jij een product hebt gekocht dit niet juist heeft geïmplementeerd. Met de Magento extensies van PostNL is dit in elk geval prima mogelijk.

Stef Bouwhuis

Beste “Wac”. PostNL is niet hetzelfde als TNT.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond