Deel dit artikel
-

Tien miljoen groeigeld voor inRiver

Het van oorsprong Zweedse technologiebedrijf inRiver, leverancier van een PIM-systeem, heeft tien miljoen dollar aan venture capital verworven.

Verdane Capital investeert tien miljoen dollar in inRiver. Het bedrijf, dat sinds anderhalf jaar ook op de Nederlandse markt actief is, gebruikt het geld om zijn product door te ontwikkelen en voor verdere internationale expansie.

Het PIM-systeem beoogt e-commerceorganisaties en markteers die multichannel werken werk uit handen te nemen. Vanuit een centraal systeem kan vrij eenvoudig per kanaal worden bepaald wanneer waar welke informatie moet verschijnen.

Hünkemoller, JBC, Sacha Shoes en Daily Fresh Food zijn enkele van inRivers klanten in de Benelux.

“Onze schaalbare enterprise PIM, nu ook beschikbaar als Software as a Service (Saas), is enorm succesvol en er is een grote vraag voor onze oplossing vanuit zowel B2B als B2C organisaties, alsmede van consultants die actief zijn binnen e-commerce, digital marketing en customer experience”, zegt Niclas Mollin, CEO. “Dit is een vakgebied waar achterhaalde technologie en ouderwetse business modellen nog veel gebruikt worden. Als resultaat hiervan zijn we de afgelopen vier jaar, elk jaar met 70% gegroeid.”

inRiver wordt gefinancierd uit het zevende fonds van Verdane Capital, 200 miljoen euro groot. De investeerder is afkomstig uit Scandinavië, gespecialiseerd in e-commerce, software, energie en industriële technologie en pleegt zijn investeringen overwegingen in de directe regio (portfolio).

Foto: Jaume Escofet (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond