-

Onderzoek: Internet of Things te duur

De potentie van Internet of Things (IoT)-apparaten en -diensten wordt al jaren geroemd. Van gezondheidszorg tot de reissector; vele branches moeten er baat bij hebben. Maar de consument blijft terughoudend.

Volgens 62 procent zijn de prijzen te hoog en bijna de helft blijft ervan weg vanwege zorgen om privacy en veiligheid. Zo’n 23 procent ziet de toegevoegde waarde er niet van in en 17 procent vindt IoT te ingewikkeld.

Dat concludeert eMarketer op basis van onderzoek van Accenture.

Plaatje Accenture8

Zorgen om veiligheid van grote invloed

Privacy en veiligheid zijn daarmee verschoven van ‘irritant probleem’ naar topreden om het gebruik van IoT-devices te weren. Meer dan tweederde van de ondervraagde consumenten geeft aan op de hoogte te zijn van recente hackeraanvallen met als resultaat gestolen data.

Van deze consumenten heeft 18 procent daarom besloten het gebruik van IoT-devices en gerelateerde diensten af te breken tot er veiligheidsgaranties zijn. Nog eens 24 procent heeft om die reden de aankoop van een device of abonnement uitgesteld.

Plaatje Accenture9

Gebruiksgemak IoT valt tegen

Een ander probleem waar de IoT-markt tegenop blijft lopen, is worstelingen met gebruiksgemak. Zo heeft maar liefst 64 procent dit jaar een ‘uitdaging’ ondervonden in het gebruik van een Internet of Things-device. Het percentage worstelingen is daarmee wel flink gedaald, van 83 procent vorig jaar. Maar het blijft een drempel voor brede IoT-adoptie.

Zo kon 18 procent geen connectie met internet krijgen, vond 16 procent zijn IoT-device te moeilijk om te gebruiken, had 14 procent problemen met de setup van het device en zegt 13 procent dat het ding niet blijkt te werken zoals aangeprezen werd.

Plaatje Accenture10

*) Een deel van dit artikel werd eerder gepubliceerd in het maartnummer van Emerce magazine (#147)

Het volledige Accenture-onderzoek Igniting Growth in Consumer Technology is hier te downloaden.

Een infographic van het onderzoek vind je hier.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond